sorek Napisano Lipiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 Mam problem z moim systemem. W pewnym momencie podczas pracy systemu uruchomiłem ponownie komputer. Okazało się że straciłem Init 5 i przerodził się on w Init 3. Przez co muszę pracować pod konsolą i po starcie ręcznie wchodzić na konto roota i włączać Init 5. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mogę jakoś włączyć Init 5 by przy starcie mi się włączało oraz bym miał też ten ładny ekran ladowania systemu? Może coś poknociłem i zainstalowałem kilka pakietów za dużo. Czy jest to możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Lipiec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 Czy mogę jakoś włączyć Init 5 by przy starcie mi się włączało oraz bym miał też ten ładny ekran ladowania systemu? Gdy będziesz już na X-ach włącz sobie polecenie: system-config-services i u góry masz Edytuj poziom uruchamiania. Jeśli natomiast wolisz bardziej hardkorowe rozwiązania to zajrzyj do pliku /etc/inittab i znajdź tam linię: id:3:initdefault: i zmień ją na id:5:initdefault: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sorek Napisano Lipiec 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2007 Tak jednak mam normalnie ustawione na 5 i nic ;/ Spróbuję ten drugi sposób i pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sorek Napisano Lipiec 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2007 Druga metoda pomogła. Dzieńĸi za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi