Skocz do zawartości

Problem Z Aplikacjami Do Obsługio Baterii

Squel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Asus A6Rp, Fedora 7

Wczoraj zdarzyła mi się bardzo dziwna rzecz. Instalowałem Beryla i przez przypadek w czasie konfiugracji, kliknołem na ikonkę baterii na pasku i wywalił ją z niego. Próbowałem ją przywrócić ale nie za bardzo daje rade. Wchodzę w centrum zarządzania wybieram tam baterie i klikam pokarz monitor baterii. I nic się nie dzieje. Przez to laptop przestał wchodzić w stan uśpienia :(. Odinstalwoałem ACPI i zainstalwoałem jeszcze raz ale to nie pomogło. Dodam jeszcze że na pasku przed instalacją Beryla była druga ikonka z programu KPowerSave ale ona znikła tuż po instalacji. Czy ktoś ma pomysł jak to odzywkać spowortem na pasku.

Najbardziej mi zależy na tej podstawowej ikonce od zarządzania ACPi

Asus A6Rp, Fedora 7

Jak to przestał przechodzić w stan uśpienia? Mało prawdopodobne, po prostu trzeba to wklepać z klawiatury. Ale to nie o to tu chodzi.

W ustawieniach Kpowersave możesz znaleźć opcję odpowiedzialną za uruchamianie go podczas startu.

W centrum sterowania, w części dotyczącej bateri laptopa jest opcja "Pokaż monitor akumulatora" jak również w lewym dolnym rogu "Włącz monitor akumulatora". Bardzo możliwe, że wyłączyłeś go i wystarczy tylko włączyć.

Zdecyduj się na jedną ikonkę bo nie warto uruchamiać dwóch programów, które robią to samo.

.