Never Die Napisano Lipiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 Witam, Zainstalowałem sobie F7, instalacja przebiegła bez problemowo wszystko poszło tak jak powinno ,nadałem takie partycje : "/" - 7Gb "/home" - 24 Gb "swap" - 1GbResetuje kompa, odpalam F7 , wyskakuje mi "Dostępne 140 Aktualizacji" klikam na "x" no i pum f7 wisi .Resetuje ponownie kompa - to samo - przy odpaleniu firefoxa zwis.Jeszcze jeden reset, odpalam konsole wpisuje su - yum update Update dochodzi do 25 pakietu i kolejny zwis..resetuje kompa, loguje się na konto i...mam tylko białe ,lekko paskowane tło Zainstalowąłem F7 jeszcze raz i próbowałem zmienić sterowniki na otwarte [mam ati x800gto] su - yum install kmod-fglrx aticonfig -–initial Jednak po wpisaniu yum install.... wyskakuje mi "Nothing to do" A po wpisaniu następnej komendy wywala - "Comand not found" Resetuje kompa..jednak nadal się wiesza :/ nie wiem co mam zrobić Proszę o pomoc Pozdrawiam neverdie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Never Die Napisano Lipiec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 W końcu udało mi się przeprowadzić aktualizację fedory [pobrało się prawie 400mb akt.] jednak to też nic nie pomogło. Nie wiem co mam robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotti Napisano Lipiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 A masz repo livna dodane? Jeśli nie to dodaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Never Die Napisano Lipiec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 Tak dodałem Przeczytałem większość postów na tym forum dot. podobnych problemów, jednak żadna opisana tam czynność nie pomogła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 a wyłączyłes usługę od automatycznego update? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Lipiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 Wpisz w konsoli: su- rpm -Uh http://rpm.livna.org/livna-release-7.rpm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Never Die Napisano Lipiec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 Wyłączyłem automatyczny update dałem tak jak powinno być ,wraz z repoztyorium i nadal się wiesza. Może to dlatego że po wpisaniu "aticonfig --initial" wywala mi "command not found" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi