Skocz do zawartości

Blueconnect,iplus?

Adamson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:) Otoz 1spierpnia planuje wyjazd ma 3tygodnie. Na ten czas bede potrzebowal internet w swoim laptopie. I teraz prosilbym o doradzenie i o pewna informacje, a mianowicie: na stronie blueconnect pisze ze przez 30dni mozna testowac za darmo... Czy orientuje sie ktos na jakich warunkach to wszystko? Sam bym poszedl do ery sie dopytac ale niestety do najblizszego salonu mam 30km:) A jezlei nie blueconnect to co? patrzylem iPlus'a ale to wydaje mi sie ze starsznie drogo to wychodzi....

Za wszelkie uwagi bede wdzieczny-Pozdrawiam Adam

W iPlusie nie ma takiej możliwości a z ery(blueconnect) dostałem emaila ponieważ sam jestem zainteresowany internetam na 1 miesiąć.

Treść emaila od [email protected] :

Witam

W odpowiedzi na nadesłane pismo śpieszę poinformować, że jest możliwość rezygnacji a jej warunki określa punkt 4 regulaminu, cytuję fragment:

"1. Abonent, który zakupił w niniejszej promocji zestaw z terminalem Option Icon, GlobeTrotter GT MAX, Huawei E620, Huawei E220, Merlin XU870 lub GlobeTrotter Fusion+, ma możliwość

skorzystania z promocyjnych opłat abonamentowych usług w ciągu 30 dni kalendarzowych od momentu aktywacji karty SIM, z prawem rozwiązania w tym terminie Umowy z PTC

bez naliczenia kary umownej. Rezygnacja może odbyć się według zasad opisanych poniżej:

1.1 Rezygnacja musi być złożona nie później niż w 30 dniu kalendarzowym od momentu aktywacji karty SIM

1.2 W celu złożenia rezygnacji, Abonent musi osobiście w miejscu zakupu złożyć pisemne rozwiązanie Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych w postaci Wniosku o

Rezygnacje, oraz zwrócić zakupiony zestaw z terminalem do punktu sprzedaży sieci Era, w którym zawarł Umowę z PTC celem odstąpienia od Umowy Sprzedaży terminala.

Odstąpienie od Umowy Sprzedaży terminala jest możliwe tylko wówczas, gdy zestaw z terminalem będzie w stanie niezmienionym a w szczególności nie będzie posiadał wad

określonych w pkt.IV ppkt 2. W przeciwnym razie odstąpienie od Umowy Sprzedaży nie będzie możliwe, a rozwiązanie Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych będzie sie

wiązało z obowiązkiem zapłaty kary umownej określonej w pkt III ppkt 3

1.3 Wniosek o Rezygnacje powinien zawierać: numer Umowy z PTC, imię i nazwisko (nazwę) Abonenta, hasło Abonenta, datę i podpis Abonenta, potwierdzenie zwrotu zestawu z

terminalem.

1.4 W momencie składania Wniosku o Rezygnacje, Abonent ma obowiązek okazać: oryginał Umowy zawartej z PTC oraz oryginał faktury na zakup zestawu z terminalem

1.5 Umowa ulega rozwiązaniu w dniu zgłoszenia Wniosku o Rezygnacje w punkcie sprzedaży. Do tego dnia będą naliczone opłaty wynikające z Umowy. Abonent zobowiązuje się do

terminowego uregulowania tych opłat."

Zapraszam do szczegółowego zapoznania się z regulaminem promocji:

http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/bluecon...omocja/promocja

Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne.

z pozdrowieniami

Michał Nowakowski

konsultant ds. korespondencji

Internetowe Biuro Obsługi Abonenta sieci Era

[email protected]

http://www.era.pl

E-maila już napisałem i to była jego treść.Dzisiaj zadzwoniłem do biura obsługi abonenta(boa).

Aktywacja kosztuje 200 zł

Urządzenie musisz oddać w nienaruszonym stanie(bo jak nie to płacisz jeszcze 23 miesiące bo tylko na 24 miesiące można podpisać umowę) i napisać podanie o anulowanie umowy.

Zwrotu aktywacji ani zwrotu pieniędzy za urządzenie nie dostajesz.

Ja nie widze w tym żadnego interesu.(200 zł za 29 dni korzystania, nie możesz zerwać umowy w 30 dniu)

phi.... niech sie w d**e pocaluja..... za podawanie takich falszywych informacji ze niby zadarmo powinno sie karac. pozatym ja nie wierze ze bylby mozliwy zwrot.... zaloze sie ze tak czy siak jakas wade w modemie by znalezli i by mnie udupili na rok:) zostaje mi simdata;) ktora zreszta juz podlaczylem z N6230 i dziala elegancko;)

pozdrawiam