Mathew_88 Napisano Lipiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 Witam, mam pytanie: jak dodac kilka gb do partycji home uszczuplacac inna partycje(np z danymi)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 jaki system plików masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew_88 Napisano Lipiec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 ext3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 ogólnie ext3 nie ma możliwośći zmian rozmaru ale tutaj jest opisane jak to można zrobić: http://mgorny.jogger.pl/2007/02/11/zmniejs...ej-czyszczenia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Lipiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 Z tego co pamiętam to takowe operacje bez problemu wykonywałem na gparted. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew_88 Napisano Lipiec 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2007 zabralem sie za to tym gpartedem, ale napotkalem pewnien problem. Takie mam partycje wg KDiscFree (nie wiem jak sie to w konsolce wywoluje wiec dam zrzut) http://bayimg.com/AAdfmAaBM a jak uruchamiam gparted to mam tylko boot i jakby wszystkie pozostale zsumowane wjedna ktora zajmuje 28 gb. chcialem ja obciac ale opcja resize/move jest niedostepna. nie wiem co mam robic dalej. a zrzut z gparted jest niby zapisywany w katoalogu roota ale po zalogowaniu sie na niego takiego pliku nie ma, wiec nie wrzuce zrzutu z gparteda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi