zibi Napisano Lipiec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2007 Witam wszystkich Forumowiczow. Mam problem, ktory pojawil sie po 'przesiadce' z Fedory5 na Fedore7. Przestal dzialac LIRC. W zalaczeniu podaje kod obrazujacy cala te sytuacje. Nadmieniam, ze na F5 dziala to bez zarzutu. Lirc v. 0.8.1 a kompilacja nie wykazuje bledow. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziekuje za ukierunkowanie moich poczynan. Zbyszek --------------------------------------------- [root/]# uname -r 2.6.20-1.2320.fc5 [root/]# [root/]# lircd -v lircd 0.8.1 [root/]# [root/]# echo 'Czyszczenie smieci' Czyszczenie smieci [root/]# killall /usr/local/sbin/lircd [root/]# rm -f /dev/lirc* [root/]# rm -f /var/run/lircd.pid [root/]# [root/]# echo 'Uruchomienie LIRC' Uruchomienie LIRC [root/]# modprobe lirc_dev [root/]# modprobe lirc_i2c [root/]# depmod -ae root/]# [root/]# lsmod | grep lirc lirc_i2c 9732 0 lirc_dev 14996 1 lirc_i2c i2c_core 21057 9 cx88xx,lirc_i2c,i2c_ec,i2c_piix4,tuner,tvaudio,bttv, i2c_algo_bit,tveeprom root/]# [root/]# /usr/local/sbin/lircd --driver=default --device=/dev/lirc [root/]# mknod /dev/lirc c 61 0 [root/]# chmod 666 /dev/lirc* [root/]# [root/]# mode2 mode2: error opening /dev/lirc mode2: No such device [root/]# ---------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Lipiec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2007 ... Lirc v. 0.8.1 a kompilacja nie wykazuje bledow. ... A gdybys tak zainstalowal lirca z paczki zamiast go kompilowac? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 nie ma lirc z paczki do fc7 nie ma nic w "/dev " ja mam sami karte PixelView pro i nie moge kozystac z lirca kompilowalem program i nic nie ma sie skompilowac dal rade ktos ? ps. kompilacja na np. Slackware idzie dobrze a fedora nawe nie ma dobrego lirca z paczce ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi