matlas Napisano Lipiec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2007 Temat też pasuje do programowania ale bardziej tutaj bo chodzi o administracje serwera WWW i php. mam kod (W ISO albo UTF, przykład w ISO): <?php echo setlocale(LC_CTYPE,"pl_PL.ISO8859-2"); echo ucwords( strtolower("BIELSKO_BIAŁA")); ?> i funkcja ucwords i strlower nie działa jak trzeba, mimo że lokalizacja zostaje niby wyświetlona (echo zwraca kodowanie) wpisujac w konsoli: locale -a | grep pl otrzymuje: pl_PL pl_PL.iso88592 pl_PL.utf8 Kodowanie instalowałem z patcha ecika: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=15415 Więc niby kodowanie jest zainstalowane (może jednak źle?) To samo dzieję się dla pl_PL.UTF-8 jakieś idee? coś jeszcze trzeba ustawić na serwerze (php.ini lub gdzieś)? ps. na zdalnym serwerze to działa, tylko nie na lokalnym postawionym na Fedorze 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Lipiec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2007 Nie znam się na tym, ale może spróbuj dokładnie przepisać, czyli: pl_PL.iso88592 pl_PL.utf8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2007 hmmm po dzisiejszym update yumem zaczeło działać Tzn działa dla ISO ale nie dla UTF (ale na serwie dla UTF też mi coś nie działa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi