kelsten Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 w jaki sposób mogę rozpakować arhciwum, np. ts2_client_rc2_2032.tar.bz2?? NIe dziwcie się, do tej pory zawsze miałęm do czynienia z rpm:-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 eh, a probowaleś najpierw sam poszukać rozwiązania? w helpie w googlach? czemu wszyscy ida na latwizne i zadaja pytanie na grupie? np tak: tar --help man tar lub tak: http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&i...ta=group%3Dpl.* itd. jakbyś poszukał to byś znalazł: tar -zxvf - dla .tar.gz tar -jxvf - dla .tar.bz2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Wrzesień 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 OK, dzieki, już rozpakowałem archiwum, ale mam problem co dalej z tym plikiem - kurcze ja tu nic nie czaje:( Mógł bys zerknąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 OK, dzieki, już rozpakowałem archiwum, ale mam problem co dalej z tym plikiem - kurcze ja tu nic nie czaje:( Mógł bys zerknąć... przeginasz Gosciu, przeginasz...... pomysl czym jest to twoje archiwum. najprawdopodobniej kodem zrodlowym, ktory trzeba skompilowac. poszukaj w rozpakowanym katalogu pliku readme, install, tym podobnego, ktory zawiera opis instalacji.. najczesciej sprowadza sie to do ./configure make make install Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Wrzesień 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 pojechałeś mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 używaj opcji szukaj... http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...st=0&hl=azureus Gajownik tlumaczy w 12 poscie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 Ja proponuje koledze zajac sie wyłącznie pakiecikami RPM - i czytać, czytać i jeszcze raz czytać ... I to jest naprawde dobra i przyjacielska rada PS. Poradnik o RMP znajdziesz u nas pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 A czytanie polecam zacząć od regulaminu tego forum... Tak zdenerwowałeś Marcyra że RPM z RMP zaczęły się mu mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 (...) Tak zdenerwowałeś Marcyra że RPM z RMP zaczęły się mu mylić hehehehe a to wymyśliłem - szkoda teraz edytować niech zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelsten Napisano Wrzesień 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 NIe no, spoko chłopaki:) Poprostu ja nie jestem informatykiem:-p Moze to za mocno pwoiedziane, ale chcial bym znac linuksa na tyle, zebym pewne rzeczy potrafł sam robic i naprawiac, a nie mam znytnio czasu. Przed wakacjami troche siedzialem na aurxie, i nie zdazylem tam duzo zrobic, a teraz znow mam troszke czasu... Pewne rzeczy nei wydaja mi sie zrozumiale i mnie to drazni, a jak ktos cos mi napisze to nie rozumie tego dokladnie, bo wyglada to dla mnei tak, jak by, widzial jakies skróty, do których nie znam klucza, których nie potrafir rozszyfrować i przetłożyć na efektywne działanie. Pytałem się o rozpakowanie archiwum team speaka 2 ze stronki www.teamspeak.com, rozpakowałem już to, ale nei wiem jak zainstalować.. Jest tam opis, z którego nic do mnei nei dociera... próþbuje wejsc w katalog iu stosować poleceń typu insatll. ipt., gdyz takei pliki sie w nim znajudują a tu nic:(.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2004 czytać, czytać i jeszcze raz czytać ... pamiętaj o tym i badz cierpliwy... to jest najwazniejsza rada dla nas wszystkich :lammer: pozdrowionka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2004 NIe no, spoko chłopaki:) Poprostu ja nie jestem informatykiem:-p Moze to za mocno pwoiedziane, ale chcial bym znac linuksa na tyle, zebym pewne rzeczy potrafł sam robic i naprawiac, a nie mam znytnio czasu. [ciach] Pewne rzeczy nei wydaja mi sie zrozumiale i mnie to drazni, a jak ktos cos mi napisze to nie rozumie tego dokladnie, bo wyglada to dla mnei tak, jak by, widzial jakies skróty, do których nie znam klucza, których nie potrafir rozszyfrować i przetłożyć na efektywne działanie. [ciach] ale nei wiem jak zainstalować.. Jest tam opis, z którego nic do mnei nei dociera... próþbuje wejsc w katalog iu stosować poleceń typu insatll. ipt., gdyz takei pliki sie w nim znajudują a tu nic:(.... bynajmniej nie chcialem Ci pojechac.. piszesz ze nie masz zbyt duzo czasu, ale oczekujesz ze inni beda mieli czas dla Ciebie by tlumaczyc Ci wszystko od poczatku. Linux nie jest tylko i wylacznie dla profesjonalistow, ale by umiec poruszac sie po nim wymaga poznania, a to zajmuje czas. Byc moze brakuje Ci wiedzy ogolnej/podstawowej, chcesz tworzyc symfonie nie znajac nut. Moze zmien dystrybucje na latwiejsza? nawet Fedora/Linux nie jest dla wszystkich.. z drugiej strony komunikat "a tu nic:(...." nic mi nie mowi.. moze jakis ograniczony jestem, ale nie wiem jaki komunikat sytemowy moze to oznaczac.. Zycze Wiecej czasu i wytrwalosci, oraz przeczytania jakiegos dobrego wstepnego tutoriala do (_linuxa_ → Linuksa) ORT Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2004 Co do tego profesjonalizmu to przeczytaj podpis Sławka ( Admina ), pasuje do tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi