matlas Napisano Lipiec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2007 Próbowałem chyba wszystkich rozwiązań z tego forum i google ale nic nie pomogło i nie moge odpalić tego dziadostwa. Karta TV: KWORLD LTV883 RF, chipset cx288383,standarg BG+DK lspci | grep cx 01:06.0 Multimedia video controller: Conexant CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05) Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 20 Memory at e6000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M] Capabilities: [44] Vital Product Data Capabilities: [4c] Power Management version 2 ładuje moduł tak: #czyszcze rmmod cx8800 rmmod cx88xx #laduje modul do jadra modprobe cx88xx card=16 tuner=? modprobe cx8800 jako tuner (?) podstawialem 5,16,38,62 Odpalam tvtime-scanner i mam ciągle przy przeszukiwaniu napis: Brak sygnału. Komuś udało się odpalić to dziadostwo? czy nie da rady? Jaki nr tunera podać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Lipiec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2007 Do pliku /etc/modprobe.conf dopisz takie linijki alias char-major-81 cx23883 alias char-major-81 videodev alias char-major-81-0 cx23883 options cx88xx card=16 tuner=38 nicam=1 audio_debug=0 Zrestartuj kompa , po ponownym uruchomieniu fedorki uruchom którys z programów do tv czyli KDETV , TVTIME , ZAPPINGTV i telewizja powinna działac . Niestety i mi nie udało sie uruchomic radia z tej karty choc próbowałem róznych liczb w opcjach "tuner" i "card" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2007 zaladowałem te ustawienia, restart i jak teraz dostroic kanaly w tvtime? korzystam z anteny zwyklej na dachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Lipiec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2007 Jak dostroic :?: Normalnie W okienku TVTIME kliknij prawym , przejrzyj tam wszystkie opcje w "ustawienia kanałow " ustawienia wejscia " Zaznacz "wszystkie kanały jako aktywne" Dziek na "D/K" zestaw czestotliwosci na "europa" I teraz opcja "przeszukaj kanały" czy cos w tym stylu . Ja poledam KDETV jest wg mnie fajniejsdze niz tvtime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2007 EDIT: przy ustawieniach takich: alias char-major-81 cx23883 alias char-major-81 videodev alias char-major-81-0 cx23883 options cx88xx card=16 tuner=5 działa mi karta (jakosc obrazu taka sobie, ale to pewnie kwestia dostrojenia) A mam pytanko co do programów: - KDETV nawet fajny ale uzywam gnome, no i czasem zawiesza sie tak ze pomoga tylko restart kompa, bo proces oznaczony jest jako D i nie moge go z killowac - Tvtime cos nie moge kanalow poustawiac Jakie programy warto jeszcze sprobowac? Nie używaj powiększonej czcionki jeżeli nie jest to konieczne /Karlik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Lipiec 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2007 Jeszczse polecam ZAPPING TV to dość fajny program A radio działa ci przy takich ustawieniach jak podałes powyzej ? Przed chwila sprawdziłem u siebie ; na TUNER=5 działac nie chce . Działa za to tv na TUNER=62 Ale programy do radia tylko szumia choc "widza sygnał " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Lipiec 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 udało mi się skompilować z CVS tego zappinga i wygląda najlepiej z tych wszystkich programów. Jesli uda mi sie radio uruchomic dam znac. Jeszcze raz dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi