xide Napisano Lipiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 Witam Zaktualizowalem sobie w calosci Compiza, Emeralda, Fusion Icon i reszta pakietow z repo Kagesenshi. Przed aktualizacja dzialalo wszystko wporzadku, tzn mam na mysli panel Fusion/Compiz settings itp. Po dzisiejszej aktualizacji wywala mi cos takiego: $ fusion-icon * Using the GTK Interface * No module named interface_gtk ... Trying another interface * Using the Qt4 Interface * No module named PyQt4 ... Trying another interface * Using the Qt3 Interface * No module named interface_qt3 ... Trying another interface * Error: All interfaces failed, aborting! I nie dziala:/, a przed aktualizacja jeszcze dzialalo. System to Fedora 7 z Gnome. Czyzby brakowalo jakiegos pakietu, ale jakiego?.. Doinstalowalem to co mi przyszlo do glowy, ale dalej efekt taki sam:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xide Napisano Lipiec 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 Udalo mi sie rozwiazac problem, a mianowicie wystarczylo doinstalowac fusion-icon-gtk . Drobne przeoczenie z mojej strony . Temat mozna zamknac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Lipiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 To jeszcze powiedz, czy możesz po tej aktualizacji ustawić na stałe przeźroczystość w Thunderbirdzie? U mnie wszystko ok, tylko TB nie reaguje na wpis w ustawieniach.... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xide Napisano Lipiec 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 Hm... u mnie cos nie bardzo to dziala:/. Nie wiem czy dokladnie dobrze robie General options > opacity settings... tu wpisuje nazwe okna itp. i nic to nie daje moze to nie do tego sluzy ? . Natomiast ustawianie przezroczystosci korzystajac z belki okna, to dziala ok, ale tylko do zamkniecia okna. EDIT://A jednak do tego, to sluzy:). Jednak Thunderbird cos nie trybi z ustawieniem na stale:/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Lipiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 Do programów (w opacity settings) musisz używać opcji "name": (przykład) name=skype Dodane: Tutaj masz przykład jak ustawiam u siebie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi