DAREK WL. Napisano Lipiec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2007 Witam , mam taki problem ; próbowałem uzytc do odbioru [programów tv z mojej karty tv programu XAWTV. Ale w odróznieniu od innych programów np KDETV , TVTIME , nie widze w tym "xawtv" opcji skanowania kanałów . Skad wziac liste kanałodla XAWTV bez koniecznosci recznej ich edycji :?: Prosze o jakies porady , z góry dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_RobertM_ Napisano Lipiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2007 po uruchomieniu xawtv kliknij prawym klawiszem myszki i otworzy Ci sie okno z opcjami wybierz "frequency table:" europe-east czyli tablica czestotliwosci z kanalami teraz klawiszami gora / dol przelaczasz kanaly nie wiem natomiast jak wylaczyc te kanaly gdzie nie ma nic nadawane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Lipiec 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2007 Gdy dam polecenie XAWTV w konsoli to wywala cos takiego darek@darek-desktop:~$ xawtv This is xawtv-3.95.dfsg.1, running on Linux/i686 (2.6.20-16-generic) X Error of failed request: XF86DGANoDirectVideoMode Major opcode of failed request: 136 (XFree86-DGA) Minor opcode of failed request: 1 (XF86DGAGetVideoLL) Serial number of failed request: 67 Current serial number in output stream: 67 darek@darek-desktop:~$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Lipiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2007 mam teraz podobnie używam " tvtime " ale 'xawtv' lepiej mi dale obraz nawet ten co słabo łapie. ps . A mam tak dlatego ze mam neta z kablówki i mam sygnał zaśmiecony ponoć jest jakiś rozdzielacz czy jakiś filtr na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi