chriss Napisano Sierpień 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 ja tak właśnie zrobiłem yum update potem yum install kmod-nvidia i dodałem oczywiscie livna tak ten sam komp ta sama fedora tym razem tylko zamiast 508 MB update było 708 MB ale tym razem było coś innego bo jak wtedy po instalacji i poprawnym zainstalowaniu sterowników uruchamiałem kompa to na początku sie pojawiało mało napisów i (_odrazu_ → od razu) ORT to okno graficzne lądowania systemu a teraz tak jak zaraz po instalacji pełno napisów a podczas graficznego ładowania rozwija się konsola czy coś tam wszędzie ok na zielono tylko raz pojawia się coś tam (nie pamiętam dokładnie co tam pisze) o ko_nvidia i obok zawiódł na czerwono a potem dwa ostrzeżenia i znowu zielone ok nie wiem sam co tym razem nie tak poszło robiłem tak samo jak poprzednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 No cos sie nie udalo Pokaz rpm -qa | grep kernel | sort oraz rpm -qa | grep kmod | sort Komunikat bledu (ktory zauwazyles) mowi wyraznie wlasnie o tym, ze nie moze zaladowac modulu sterownika karty graficznej, cos jest nie tak... Zwalczymy (jak zwykle ) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriss Napisano Sierpień 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2007 Więc tak wpisałem po pierwszym pojawiło się : kernel-2.6.21-1.3194.fc7 kernel-2.6.22.1-41.fc7 kernel-headers-2.6.22.1-41.fc7 kernel-xen-2.6.20-2925.13.fc7 kernel-xen-2.6.20-2925.9.fc7 po drugim : kmod-nvidia-100.14.11-1.2.6.22.1_41.fc7 mikmod-3.2.2-2.fc7 PS ale coś tak mi się zdaje (nie wiem o co dokladnie chodzi z tym i38 cos i i86 cos) ale poprzednio zdaje mi się ze miałem i86cos a teraz i38cos nie wiem może to coś zmienia nie znam się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi