Skocz do zawartości

Problem Z Tv-outem W Gf 7600 Gs

WirUS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam malutki problem z tv-outem otóż po dodaniu telewizora przez S-video obraz jest przesyłany wszystko fajnie aczkolwiek obraz na telewizorze ciągle skacze, myślałem że problem może być z rozdzielczością, ponieważ tv to 28' CRTek z rozdzielczością PAL, na szczęście mam windowsa wgranego na luźnym dysku więc mogłem sprawdzić jak na okienkach będzie szło, no i na windowsie wszystko śmiga, rozdziałka na tv ustawiona w systemie 1024x768, aczkolwiek tv sobie gra na swojej natywnej tak więc (_napewno_ → na pewno) ORT nie jest to spowodowane rozdzielczością, tym bardziej że sprawdzałem każdą dostępną opcje i na każdej taki sam efekt. Drugim moim podejrzeniem było odświerzanie tv pracuje z max 100 Hz, sterownik nvidii przypisuje mu odświerzanie monitora(60Hz) aczkolwiek tyle wystarczy aby obraz na kineskopie był czytelny. Ma ktoś może jakieś inne pomysły czym może to być spowodowane?

[root@localhost wirus]# rpm -qa|grep kernel

kernel-headers-2.6.21-1.3194.fc7

kernel-devel-2.6.21-1.3194.fc7

kernel-2.6.22.1-27.fc7

kernel-2.6.21-1.3194.fc7

[root@localhost wirus]# rpm -qa|grep nvidia

kmod-nvidia-100.14.11-1.2.6.22.1_27.fc7

xorg-x11-drv-nvidia-100.14.11-1.lvn7

sterowniki pochodzą z repo livna

Drugim moim podejrzeniem było odświerzanie tv pracuje z max 100 Hz, sterownik nvidii przypisuje mu odświerzanie monitora(60Hz) aczkolwiek tyle wystarczy aby obraz na kineskopie był czytelny. Ma ktoś może jakieś inne pomysły czym może to być spowodowane?

Jak na moj gust (i wiedze z dziedziny RTV) to 28" CRT pracuje z odswiezaniem 50Hz... no, chyba ze jest to TV w wersji 100Hz, ale watpie ;)

Pozdro