marcin3 Napisano Lipiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2007 Zainstalowałem sobie Fedora Core 7. Mam zainstalowaną akcelerację (sterowniki od Nvidii), która działa. Moim problemem są gry pod bibliotekę SDL takie jak PPracer(dawny Tux Racer), Tux Kart, Supertux. Gdy uruchomię obojętnie którą wskakuje czarny ekran i zaraz się wyłącza. Gdy wpisuje w konsoli pojawia się komunikat "naruszenie ochrony pamięci". Dodam tylko że gra Foobilard, która też jest pod SDL i wykorzystuje akcelerację działa bez problemu. Wcześniej miałem Kubuntu 7.04 i wszystkie powyższe gry działały bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin3 Napisano Sierpień 1, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 Temat do zamknięcia. Nie dowiedziałem się czym to było spowodowane. Pomogła ponowna instalacja systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satch_boogie Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 Witam, Mam ten sam problem, moze macie jakies pomysly ? Ponowana instalacja systemu srednio mi sie usmiecha Dodam, ze stery i akceleracja dzialaja bez problemu (np. beryl). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Sierpień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2007 Sprawdzić, czy na innym użytkowniku odpala się? Oczywiście nie root, ale nowy user(useradd test, albo graficznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2007 mi jeszcze przychodzi do głowy przeinstalowanie tych gierek, albo bibliotek, które które są w zależnościach. Pracuejsz na berylu? Może spróbuj uruchomić fedorkę bez bajerów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi