maciej83 Napisano Lipiec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2007 witam, po wpisaniu yum wyskakuje mi cos takiego: [maciej@localhost ~]$ su - Hasło: [root@localhost ~]# yum install d*pa -bash: yum: command not found [root@localhost ~]# i tak ze wszystkim, nic nie instalowalem tylko wlaczylem kompa i juz tak bylo mam (_linuxa_ → Linuksa) ORT 2 miechy i nie czaje jeszcze za wiele wiec prosze o pomoc, z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2007 Jeśli po wpisaniu rpm -qa | grep yum nic nie wyskoczy to znaczy, że nie masz yuma. Będziesz musiał zainstlaować pakiet yum stąd. Pobierasz go a potem jako root rpm -ihv nazwa_pakietu . Oczywiście jeśli nie masz yuma Potem polecam Ci yum install yumex . Graficzną nakładkę na yum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano Lipiec 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2007 Jeśli po wpisaniu rpm -qa | grep yum nic nie wyskoczy to znaczy, że nie masz yuma. Będziesz musiał zainstlaować pakiet yum stąd. Pobierasz go a potem jako root rpm -ihv nazwa_pakietu . Oczywiście jeśli nie masz yuma Potem polecam Ci yum install yumex . Graficzną nakładkę na yum. juz ok:), dzieki wielkie jak mozesz to napisz jeszcze jak moglem sobie to spierdzielic bo jednak przez 2 miechy sobie dzialalem i (_wogole_ → w ogóle) ORT i poznawalem sobie linuksa a tu7 nagle wlaczam kompa i d*pa i po 3h napisalem mojego pierwszego posta...pierwze koty za plkoty...jeszcze raz dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi