fafig Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 witam, moje pytanie tyczy sie owych slawnych zmiennych stosowanych jako parametry wywolywanych programow, jesli mam cos takiego Exec=kprinter -t %n --caption %n --icon %i --miniicon %m %U to gdzie moge znalezc liste opcji ktore moge wykorzystac (te procenty %). wydaje mi sie ze raczej programy maja je podobne, chcialem sobie dodac modyfikacje do file-rollera dla archiwow cos a'la winrar (ofkoz nie prosze tu o gotowca bron Boze:P ). z gory dziekuje za odpowiedz. nie wiem tez z jakich przyczyn nie ma integracji ark-a z konquerorem, no ale file-roller lepszy bo dziala na pliki rar z haslem wiec postanowilem sobie ustawic te akcje dla file-rollera... temat nieaktualny przez przypadek cos znalazlem :PP click! ok done, jak ktos jest znudzony arkiem i/lub mu nie dziala to tutaj moje wypociny - skopiowac do /home/$USER/.kde/share/apps/konqueror/servicemenus : [maciek@amd64 servicemenus]$ cat extractHere.desktop [Desktop Entry] ServiceTypes=application/x-rar,application/x-rar-compressed,application/x-zip,application/x-arj,application/x-bzip,application/x-bzip2,application/x-arc,application/x-archive,application/x-compress,application/x-gzip,application/x-gzdvi,application/x-gzpostscript,application/x-lha,application/x-lzop,application/x-pak,application/x-tar,application/x-tarz,application/x-tbz,application/x-tgz,application/x-zoo Actions=extractHere;extractTo [Desktop Action extractHere] Name=Extract here Icon=background Exec=file-roller -h [Desktop Action extractTo] Name=Extract to FOLDER Icon=background Exec=file-roller -f to bylo wypakowywanie (nie wiem czy dla wszystkich typow archiwow bedzie dzialac ) , dodawanie dla wszystkich folderow [maciek@amd64 servicemenus]$ cat addHere.desktop [Desktop Entry] ServiceTypes=all/all Actions=AddTo [Desktop Action AddTo] Name=Add Files to Archive Icon=background Exec=file-roller -d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi