Skocz do zawartości

Gg Problem

Lukasz69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mozliwe ze temat nie na ten dzial wiec jakby co to przepraszam ale sprawa wyglada tak:

Mam Kadu i zaobserwowalem niefajna sprawe. Rozmawiam z przyjaciolka i wiadomosci odemnie do niej przychodza prawie natychmiast, natomiast od niej przychodza z kilku minutowym opoznieniem. Zazwyczaj tak sie dzieje ok godziny 23.30 i pozniej. Myslalem ze to wina Kadu wiec dzis przelaczylem sie na Win i w sumie bylo podobnie - wiadomosc dotarla po ok 5 minutach. Mam neostrade 512 podlaczona do routera ale tam nie mam nic co by moglo blokowac gg. Nie wiem co robic. W google szukalem i jedynie na tej stronie jest opisane to samo co mnie boli:

Link do opisu problemu

Moze ktos z Was mial podobny problem i sobie poradzil? Irytuje mnie juz taka rozmowa przez gg gdy niemozliwa jest ciagla konwersacja.

Strzelam, może wina leży po stronie koleżanki niech sprawdzi czy do innych znajomych też tak ma. Nigdy nie korzystałem z proxy i gg ale możliwe że wina leży u niej bo serwer proxy jest jakiś wolny.

Kolezanka twierdzi ze do innych osob wszystko elegancko dochodzi. Proxy raczej nie ma. Pisalem na tech gg i odpisali ze tak sie dzieje gdy internet jest dzielony lub/i wlaczone jest p2p. Internet jest dzielony ale chyba to nie tego wina bo przed 23.30 wszystko elegancko smiga. Po 23.30 zaczynaja sie problemy z opoznionymi/niedochodzacymi wiadomosciami od niej.

matlas, łatwo powiedziane, jak masz 100% znajomych uzywających gg...

moim zdaniem bez sensu instalować jabbera, tylko po to, żeby korzystać tylko z transportów na gg ;)

jabber jako standard jest na maksa spoko i dobrze byłoby, gdyby gg chodziło na tym protokole ;)