Skocz do zawartości

Gnome. Nie Działa Nic W Administracja.

matlas

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem w czym problem więc zwracam się z prośbą o pomoc. Przestały działać wszystkie narzędzia w SYSTEM-->ADMINISTRACJA. Wygląda to tak , klikam tam coś, pyta mnie o hasło wpisuje i nic się nie uruchamia. W logach message nic nie pisze a w secure pisze tylko to:

Aug  8 10:11:52 host-192 userhelper[15725]: pam_timestamp(system-config-keyboard:session): updated timestamp file `/var/run/sudo/matlas/unknown:root'
Aug  8 10:11:52 host-192 userhelper[15727]: running '/usr/share/system-config-keyboard/system-config-keyboard ' with root privileges on behalf of 'matlas'

system to: Linux localhost 2.6.22.1-41.fc7 #1 SMP Fri Jul 27 18:10:34 EDT 2007 i686 athlon i386 GNU/Linux

paczki: usermode i pam mam zainstalowane

pam.i386 0.99.7.1-5.1.fc7 installed

usermode.i386 1.92-0.fc7 installed

a gdy uruchamiam w konsoli, pyta mnie o haslo i sie wywala:

[matlas@localhost ~]$ /usr/bin/system-config-keyboard
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

Uruchomienie w trybie graficznym nie powiodło się. Uruchamianie w trybie tekstowym.
Loading /lib/kbd/keymaps/i386/qwerty/pl2.map.gz
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

Cannot open display ":0.0"

ktoś wie jak to rozwiązać? jakoś reinstalacja całego systemu mi sie nie widzi, a chciałbym mieć dostęp do tych graficznych konfiguratorów

EDIT:

znalazlem rozwiazanie tego problemy nalezy dodac do ~/.bashrc dla danego uzytkownika nastepujaca linie: xhost + > /dev/null restart komputera i powinno smigac