klawczys Napisano Sierpień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 8, 2007 Witam! Wiem, że w tym temacie dużo już napisano, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Posiadam SB Live 5.1 Digital (taki napis widnieje na karcie), która jest połączona "cyfrowo" z amplitunerem kina domowego Yamaha (dekodery DD, DTS). W takiej konfiguracji bez problemu odtwarzany jest dźwięk stereo. Na wyświetlaczu amlitunera poprawnie wyświetlane jest kodowanie PCM oraz ilość kanałów (2). Nie potrafię jednak zmusić mojej fedory do przesłania łączem cyfrowym dźwięku wielokanałowego. Dokładnie chodzi mi o to bym mógł przesłać do amplitunera nieprzetworzony strumień np DTS (np z MPlayera) tak by dekodowanie odbywało się w amplitunerze w przypadku filmów DVD itp. Natomiast w przypadku gdy dźwięk wielokanałowy jest zakodowany w formacie nie rozpoznawanym przez amplituner np .ogg to by został on przesłany jako strumień wielokanałowy PCM. Nie interesuje mnie podłączenie karty do amplitunera w sposób analogowy, m. in. ze względu na długość i ilość przewodów połączeniowych. Jeśli istnieje możliwość rozwiązania tego problemu to proszę o podpowiedź. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi