Skocz do zawartości

Konfiguracja Pidgin/gaim

DCVer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Próbuję skonfigurować pidgin pod protokół gg, ale ten program jakoś wyjątkowo to utrudnia. Chciałbym po prostu dodać istniejące konto gg, ale chyba wymagana jest "jakaś" rejestracja? Muszę podawać jakiś adres e-mailowy?? Przy dodawaniu konta w opcjach podstawowych podaję Protocol: Gadu-Gadu, a w zaawansowanych identyfikator - czyli mój numer gg tak? I dalej muszę rejestrować po coś nowe konto? Cały czas pokazuje mi status rozłączony i guzik z korzystania. Dlaczego te wszystkie programy są takie upierdliwe - nie to co w Windowsie...

Witam,

Próbuję skonfigurować pidgin pod protokół gg, ale ten program jakoś wyjątkowo to utrudnia. Chciałbym po prostu dodać istniejące konto gg, ale chyba wymagana jest "jakaś" rejestracja? Muszę podawać jakiś adres e-mailowy?? Przy dodawaniu konta w opcjach podstawowych podaję Protocol: Gadu-Gadu, a w zaawansowanych identyfikator - czyli mój numer gg tak? I dalej muszę rejestrować po coś nowe konto? Cały czas pokazuje mi status rozłączony i guzik z korzystania. Dlaczego te wszystkie programy są takie upierdliwe - nie to co w Windowsie...

chyba zle podchodzisz do programu:)

ale polecam do gg kadu

z roota wpisz yum install kadu -y

a tam wystarczy podać numer gg

Hmm kadu też mam zainstalowane, ale ma STRASZNE, szpetne okienka (szare i wielkie, no po prostu niegodne 21 wieku).. Może muszę jakąś inną wersję zainstalować..

chyba zle podchodzisz do programu:)

ale polecam do gg kadu

z roota wpisz yum install kadu -y

a tam wystarczy podać numer gg

ja uzywam Pidgina i jestem bardzo zadowolony, a kadu to lekka porazka :)

konto gg dodajesz: konta->Dodaj/Edytuj , dodaj, protokol na gg ,screen name : twoj numer, local alias: twoja ksywe,imie i tyle. Wszystko ladnie smiga:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...