DCVer Napisano Sierpień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 Witam, Próbuję skonfigurować pidgin pod protokół gg, ale ten program jakoś wyjątkowo to utrudnia. Chciałbym po prostu dodać istniejące konto gg, ale chyba wymagana jest "jakaś" rejestracja? Muszę podawać jakiś adres e-mailowy?? Przy dodawaniu konta w opcjach podstawowych podaję Protocol: Gadu-Gadu, a w zaawansowanych identyfikator - czyli mój numer gg tak? I dalej muszę rejestrować po coś nowe konto? Cały czas pokazuje mi status rozłączony i guzik z korzystania. Dlaczego te wszystkie programy są takie upierdliwe - nie to co w Windowsie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Sierpień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 Witam, Próbuję skonfigurować pidgin pod protokół gg, ale ten program jakoś wyjątkowo to utrudnia. Chciałbym po prostu dodać istniejące konto gg, ale chyba wymagana jest "jakaś" rejestracja? Muszę podawać jakiś adres e-mailowy?? Przy dodawaniu konta w opcjach podstawowych podaję Protocol: Gadu-Gadu, a w zaawansowanych identyfikator - czyli mój numer gg tak? I dalej muszę rejestrować po coś nowe konto? Cały czas pokazuje mi status rozłączony i guzik z korzystania. Dlaczego te wszystkie programy są takie upierdliwe - nie to co w Windowsie... chyba zle podchodzisz do programu:) ale polecam do gg kadu z roota wpisz yum install kadu -y a tam wystarczy podać numer gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 Wywal Pidgina bo ten program zawiódł już rzesze ludzi. Kadu, GNU Gadu, Gajim albo Psi. Do GG olny najlepiej Kadu.(błe ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DCVer Napisano Sierpień 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 Hmm kadu też mam zainstalowane, ale ma STRASZNE, szpetne okienka (szare i wielkie, no po prostu niegodne 21 wieku).. Może muszę jakąś inną wersję zainstalować.. chyba zle podchodzisz do programu:) ale polecam do gg kadu z roota wpisz yum install kadu -y a tam wystarczy podać numer gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 www.kadu.net i poczytaj o tym programie. Zostaje Gnu Gadu, albo "normalne" rozwiązanie czyli Jabber z bramką(transportem) do GG... To już drugi post o brzydkich oknach Kadu Pogadajcie o tym na #fedora-pl, bo to mnie dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Sierpień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2007 ja uzywam Pidgina i jestem bardzo zadowolony, a kadu to lekka porazka konto gg dodajesz: konta->Dodaj/Edytuj , dodaj, protokol na gg ,screen name : twoj numer, local alias: twoja ksywe,imie i tyle. Wszystko ladnie smiga:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi