Skocz do zawartości

Kde 3.3 Upgrade , Apt Niech To Karamba

omen79

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem zainstalowac karambe , ale tematy byle zawsze on top - > FAQ karamby mowi ze to sie zmieni z wersja (nie bardzo zakumalem z wersja czego , ale karambe mam nowsza niz mialem , a problem ten sam - wiec moze kde ? )

W sources.list mam repozytoria stable -> dodalem "rpm http://apt.de.kde-redhat.org/apt/ kde-redhat/2 stable" , a tu wpadka :(

Niby kde jest nowsze do zainstalowania (mam 3.2 , a moge nowsze 3.3) , ale ...

apt chce mi wywalic openoffice , gnome i inne (w sumie 2/3 X) - paranoja

Da sie zrobic mniej bolesnie update kde (przez repozytoria apta) , albo moze latwiej by bylo poradzic cos zeby karamba nie byla allways on top ?

Pozdrawiam

ziemia -> dzieki za linka (sorry , ale faktycznie karambe zostawilem w tle skupiajac sie na kse 3.3 i karamby nie szukalem - dzieki za pomoc - nie wpadlem na to ze najnowszy pakiet w repozytorium nie musi byc poprawionym i tym bardziej nie musi byc tym samym co na stronce karamby - zainstalowany ze stronki dziala poprawnie w kwestii "on top")

Nadal pozostaje mi kwestia KDE 3.3 - jak zrobic update z repozytoriow apt (yum)

- ktos moze mi podpowiedziec (jakie repozytorium wpisac , zebym przy probie update kde nie musial sie pozbywac wiekszosci softu na X) ?

Dzieki i pozdrawiam serdecznie

Spróbyj pobrać pakiuety rpm z stronki kde. Nastempnie update rpm'em

rpm -Uvh * w katalogu z pakiecikami. Ja postepowałem tak przy update 3.2.1 na 3.2.3 i kilka razy wczesniej. Leczy przy update do 3.2.0 w FC1 się zawiodłem klka błedow z wersji 3.2.0 mnie WK..... wiec wróciłem do wcześniejszej. Teraz czekam aż inne kruliki doświadczalne przetestują 3.3 i pojawi sie conajmniej 3.3.3 wtedy zasam i zainstaluje. Innym radzę tak samo. Hyba ze nie zależy wam na stabilności GUI.

Wiesz w zasadzie to chodzi mi wlasnie o repozytoria (daaawno temu to sobie skompilowakem kde (4dni zabawy) , ale ja mam stary sprzey , wiec paczki sa prawie na mnie robione - a milo miec zaprzegniety automat taki jak apt , czy yum)

Zawsze przeciez moge poczekac , az defaultowe repozytoria wprowadza 3.3 (pewnie i bezpieczniej) , mnie tylko zdziwil ten absurd ze open office musze odinstalowac , gnome do usuniecia ... a wszystko zeby zrobic update kde :P

Ale dzieki za pomoc z karamba (teraz walcze z polskimi fontami w skryptach karamby , coby xmms krzaczkow w nich nie ladowal)

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...