omen79 Napisano Wrzesień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2004 Chcialem zainstalowac karambe , ale tematy byle zawsze on top - > FAQ karamby mowi ze to sie zmieni z wersja (nie bardzo zakumalem z wersja czego , ale karambe mam nowsza niz mialem , a problem ten sam - wiec moze kde ? ) W sources.list mam repozytoria stable -> dodalem "rpm http://apt.de.kde-redhat.org/apt/ kde-redhat/2 stable" , a tu wpadka Niby kde jest nowsze do zainstalowania (mam 3.2 , a moge nowsze 3.3) , ale ... apt chce mi wywalic openoffice , gnome i inne (w sumie 2/3 X) - paranoja Da sie zrobic mniej bolesnie update kde (przez repozytoria apta) , albo moze latwiej by bylo poradzic cos zeby karamba nie byla allways on top ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Wrzesień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2004 Pytanko czy wyszukiwarka na forum dziala? wpisz a znajdziesz!! http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...1321&hl=karamba Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen79 Napisano Wrzesień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 ziemia -> dzieki za linka (sorry , ale faktycznie karambe zostawilem w tle skupiajac sie na kse 3.3 i karamby nie szukalem - dzieki za pomoc - nie wpadlem na to ze najnowszy pakiet w repozytorium nie musi byc poprawionym i tym bardziej nie musi byc tym samym co na stronce karamby - zainstalowany ze stronki dziala poprawnie w kwestii "on top") Nadal pozostaje mi kwestia KDE 3.3 - jak zrobic update z repozytoriow apt (yum) - ktos moze mi podpowiedziec (jakie repozytorium wpisac , zebym przy probie update kde nie musial sie pozbywac wiekszosci softu na X) ? Dzieki i pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 Spróbyj pobrać pakiuety rpm z stronki kde. Nastempnie update rpm'em rpm -Uvh * w katalogu z pakiecikami. Ja postepowałem tak przy update 3.2.1 na 3.2.3 i kilka razy wczesniej. Leczy przy update do 3.2.0 w FC1 się zawiodłem klka błedow z wersji 3.2.0 mnie WK..... wiec wróciłem do wcześniejszej. Teraz czekam aż inne kruliki doświadczalne przetestują 3.3 i pojawi sie conajmniej 3.3.3 wtedy zasam i zainstaluje. Innym radzę tak samo. Hyba ze nie zależy wam na stabilności GUI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen79 Napisano Wrzesień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 Wiesz w zasadzie to chodzi mi wlasnie o repozytoria (daaawno temu to sobie skompilowakem kde (4dni zabawy) , ale ja mam stary sprzey , wiec paczki sa prawie na mnie robione - a milo miec zaprzegniety automat taki jak apt , czy yum) Zawsze przeciez moge poczekac , az defaultowe repozytoria wprowadza 3.3 (pewnie i bezpieczniej) , mnie tylko zdziwil ten absurd ze open office musze odinstalowac , gnome do usuniecia ... a wszystko zeby zrobic update kde Ale dzieki za pomoc z karamba (teraz walcze z polskimi fontami w skryptach karamby , coby xmms krzaczkow w nich nie ladowal) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi