Skocz do zawartości

[ati] Strasznie Spowolnione Działanie

fedorian

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Zauważyłem u siebie mały problem. Otóż o ile gry 3D takie jak True Combat / Enemy Territory i inne działają bardzo dobrze o tyle niektóre aplikacje ni stąd i z owąd nie chcą! Właśnie przede wszytkim takie jak podałem, w opisie tematu, czyli google earth, eagle [projektowanie płytek].

Programy uruchamiają się ale zaraz po tym strasznie spowalniają, przesuwanie okienek po pulpicie trwa wieki, kula ziemska w earth obraca się z prędkością jednego obrotu na sekundę. Nawet w takim eaglu gdzie przeglądam biblioteki [zero grafiki] wszystko działa okropnie.

Mój system to świeżo postawiona Fedora 7, ale na wcześniejszych też tak działało. Chyba problem jest w sterownikach do mojej karty ATI Radeon 9600.

8909 frames in 5.0 seconds = 1781.754 FPS

8937 frames in 5.0 seconds = 1787.236 FPS

9023 frames in 5.0 seconds = 1804.600 FPS

8944 frames in 5.0 seconds = 1788.760 FPS

Jak widać działają raczej sprawnie. Instalacja nowszych/starszych sterowników na pewno nie pomoże, ale nie próbowałem z innymi. Jak mówiłem, narazie mam domyślne.

Jeżeli ktoś ma pomysł to liczę na pomoc, chodzi tu o przyzwoite działanie tych "zbuntowanych" programów. Zupełnie jakby ich grafika chodziła na innym silniku...