lszk Napisano Wrzesień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2004 Sciągnąłem sobie z torreta film o rozszerzeniu rmvb i teraz nie bardzo go idzie w mplayerze odpalić, bo się pluje on ten kodek. Jakby ktoś się natknął na takowy to będę bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2004 moze to cos a'la real media? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 Real (.rm, .rmvb), http://avicodec.duby.info/ Doczytałem sie, że kodek/player real alternative odwarza to i nowsze real player'y, a co do mplayera to hmmm... a i mozna to podobno przekonwertować na divx, albo na plytke dvd nagrać... http://www.videohelp.com/forum/viewtopic.php?t=212204 QUOTE(jakis_koles_skads_tam_) eMoviX, MoviX, MoviX2 http://movix.sourceforge.net/ It can also play divx, xvid, mpeg1, mpeg2, rm, rmvb, wmv....etc but a p3 450 might not be powerful enough to run it though; I think the amount of ... http://www.moviecodec.com/thread/805.html http://www.moviecodec.com/thread/805_10.html http://www.moviecodec.com/thread/805_20.html QUOTE(jakis_koles_skads_tam_) Real Alternative will allow you to play RealMedia files. This way you can play RealMedia files without having to install RealPlayer/RealOne Player. You do need a player that is capable of playing RealMedia. The included Media Player Classic supports it and works very well. Supported: - RealAudio (.ra .rpm) - RealMedia (.rm .ram .rmvb .rpx .smi .smil) - RealText (.rt) - ReadPix (.rp) - RealMedia embedded in webpages .smi and .smil files only play the first part of a clip. This is a limitation of the current Media Player Classic. --- The player says it is GPL by "Gabest". He has programs at http://sourceforge.net/projects/guliverkli/ [sourceforge.net]. He wrote the "Media Player Classic" that RealAlt extends. hmmm... wiekszosc info dotyczy windy :/ ciezko cokolwiek znalezc... powinnes zostac archeologiem... takie rzadkie rozszerzenia znajdujesz pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 powinnes zostac archeologiem... takie rzadkie rozszerzenia znajdujesz Skoczyłem na niego tylko dlatego, że zajmował cały film jedyne 212 mega, a jakość podobno dvd Ale i tak poszło w plecy, bo ściągałem go 11 dn po 5-7 godzin prawie codzienniei, a normalny film 700 mega 11 godzin tylko but a p3 450 might not be powerful enough to run it though; I think the amount of ... lol mam dokładnie ten procek Lece zobaczyć, jak ten film będzie na windzie wyglądał bo na nią ściągłem jakiś kodek Oby był warty tego ściągania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 212 mega, a jakość podobno dvd tak. to mozliwe... jesli to co sciagnales to napisy koncowe tego filmu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 tak. to mozliwe... jesli to co sciagnales to napisy koncowe tego filmu ;] tez tak mysle... no to masz 11 dni w plecy Jakby tak było z tym filmem, to by caly swiat uzywal .rmvb a nie divix'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 Sprawdziłem go na windzie i musze powiedzieć, że jakość jest naprawde nie do pogardzenia Dla zainteresowanych polecam poczytać komentarze userów. Trzeba się zalogować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 o jaaaa nowy resident juz jest...odpalam azureus i juz szybciutko go zassysam a opis do tego torrenta czytales ?? Mozna rozszerzenie z .rmvb na .avi zmienic i sie w domyslnym otworzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2004 Sprawdzałem rozszerzenie, ale tu chodzi o kodek, jakim jest zakodowany (?) film. Zmiana na .avi nic nie da, tylko bardziej estetycznie to wygląda (jak ktoś przywiązuje do tego wage) Się w domyśle otworzy, ale coś go musi rozkodować (? - nie znam się na tym nazewnictwie ) o jaaaa nowy resident juz jest...odpalam azureus i juz szybciutko go zassysam Życze powodzenia z tym torrentem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2004 Sprawdzałem rozszerzenie, ale tu chodzi o kodek, jakim jest zakodowany (?) film. Zmiana na .avi nic nie da, tylko bardziej estetycznie to wygląda (jak ktoś przywiązuje do tego wage) Się w domyśle otworzy, ale coś go musi rozkodować (? - nie znam się na tym nazewnictwie ) Życze powodzenia z tym torrentem 1.No trzeba najpierw zainstalowac real alternative a potem dopiero zmienic rozszerzenie... [ wlasciwie to jest troche bez sensu... ] ale to nic nie ma co sie zastanawiac nad tym ... 2. Szybciutko mi sie sciagnal Resident... ps. nowy NAV 2005 PL jest, widziales ;] ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2004 1.No trzeba najpierw zainstalowac real alternative a potem dopiero zmienic rozszerzenie... [ wlasciwie to jest troche bez sensu... ] ale to nic nie ma co sie zastanawiac nad tym ... 2. Szybciutko mi sie sciagnal Resident... ps. nowy NAV 2005 PL jest, widziales ;] ... ? 1.No trzeba najpierw zainstalowac real alternative a potem dopiero zmienic rozszerzenie... [ wlasciwie to jest troche bez sensu... ] ale to nic nie ma co sie zastanawiac nad tym ... No ściągłem go o rozszerzeniu .bin i teraz coś nie kojarze, jak to się instalowało Dwuklik nie działa, a po za tym chyba mi dysk zaczyna siadać, więc nie wiadomo czy z tego coś na razie będzie BTW na windzie po zainstalowaniu tego reala i wskazania pliku w allplayerze nie trzeba zmieniać na .avi, ale jak kto woli. Mniejsza z tym. 2. Szybciutko mi sie sciagnal Resident... lol ps. nowy NAV 2005 PL jest, widziales ;] ... ? eee nie używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2004 BTW na windzie po zainstalowaniu tego reala i wskazania pliku w allplayerze nie trzeba zmieniać na .avi, ale jak kto woli. Mniejsza z tym. no wlasnie dlatego napisalem, ze to [wlasciwie to jest troche bez sensu... ]... wlasciwie to prawie kazdym playerem mozna odpalic po wskazaniu... ale racja mniejsza z tym... jak juz mowielm nie ma co sie nad tym zastanawiac... btw Masz napisy do tego resdienta... ?? bo to z taka wersja to chyba slabiutko bedzie z napisami pl... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 btw Masz napisy do tego resdienta... ?? bo to z taka wersja to chyba slabiutko bedzie z napisami pl... ?? http://www.pph.neostrada.pl/files/Res%20Ev...Xanth%20PRG.txt Link był w komentarzach, ale nie dziwię się, że nie chciało Ci się ich przeglądać [edit] Zainstalowałem tego real playera, ale nie wiem, jak w nim wyświetlić napisy... ale i tak przydałby się jednak kodek do mplayera [edit2] Wątpie, aby to coś dało, ale warto spróbować - przekopiować kodeki, które się zainstalowały z tym real'em do katalogu kodeków mplayera. Tylko problem w tym, że nie wiem, gdzie apt ściągnął te kodeki (do jakiego katalogu ) W /usr/lib/win32 ani w /usr/local/lib/codecs ich nie ma Z poziomu konsoli nie za bardzo potrafie szukać pliki, a ta funkcja Znajdz pod X'sami jest IMO upośledzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi