dj_oko Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Otworzyłem pliki z aparatu z totem-xine i się przeraziłem! Przez cały czas w tle był głośny, przerywany "chropowaty" dźwięk! Otworzyłem ten sam plik z mplayerze i jakość dźwięĸu była lepsza(tzn tak dobra jak to możliwe w filmach nagrywanych tanią cyfrówką). Typ tego pliku to: Playing MVI_0905.avi. AVI file format detected. [aviheader] Video stream found, -vid 0 [aviheader] Audio stream found, -aid 1 VIDEO: [MJPG] 160x120 24bpp 15.000 fps 821.4 kbps (100.3 kbyte/s) Clip info: Digitization Time: Mon Jun 06 12:24:59 2005 Software: CanonMVI01 ========================================================================== Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family Selected video codec: [ffmjpeg] vfm: ffmpeg (FFmpeg MJPEG decoder) ========================================================================== ========================================================================== Opening audio decoder: [pcm] Uncompressed PCM audio decoder AUDIO: 11024 Hz, 1 ch, u8, 88.2 kbit/100.00% (ratio: 11024->11024) Selected audio codec: [pcm] afm: pcm (Uncompressed PCM) ========================================================================== AO: [alsa] 48000Hz 1ch u8 (1 bytes per sample) Starting playback... VDec: vo config request - 160 x 120 (preferred colorspace: Planar 422P) Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale... Opening video filter: [scale] VDec: using Planar 422P as output csp (no 1) Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied. Czy da się jakoś polepszyć jakość filmów w xine/ totem-xine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi