Livio™ Napisano Sierpień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2007 jestem nieszczęśliwym użytkownikiem starej płyty głównej (no, może nie aż tak bardzo) ze zintegrowaną kartą dźwiękową via8235, obsługiwaną sterownikiem snd-via82xx. co najdziwniejsze, karta cały czas działała, a dzisiaj jej się "odwidziło". czyżby zmiana ekranu logowania z gdm na slim to spowodowała ? spróbuję przywrócić gdm i sprawdzić, czy to coś da. ps: oprócz tego, zmiana na slim spowodowała zniknięcie opcji "wyłącz komputer" w menu gnome. to pewnie z braku obsługi hal i dbus w slim. dm zmieniłem tworząc plik /etc/sysconfig/desktop o zawartości: DESKTOPMANAGER=slim ---- łączenie postów ---- wygląda na to, że tak jest. gdy slim jest menadżerem logowania, nawet alsa nie działa poprawnie. gdm załatwia sprawę. szkoda, że nie mogę mieć slima - jest szybki i ładny, no ale cóż... ---- edit ---- to jednak jest brak obsługi pam. wersja 1.3.0 załatwia sprawę, ale oczywiście pakiety nie są aktualizowane już dla fedory 7, a tylko dla nadchodzącej wersji... głupota. w ubuntu jeszcze gorzej, bo aktualizują gnome/kde i inne, a oficjalnych programów wcale nie aktualizuja, dopiero w nowym wydaniu (tak jak to fedora czyni ze środowiskami graficznymi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi