andriusza1 Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 Witam mam maly problemik mam Fedore 2 i modem Thomson 330 zainsatalowalem i niby jest ok ale mam malą zagadke przynajmniej dla mnie, neo startuje na starcie systemu , mrugaja diody i tak, kadu sie lączy i jestem dostepny ale nie moge sie połączyc z zadną stroną wciaż mi pisze gdy wpisuje np www.onet.pl ze nie mozna znalezc strony zmien nazwe itd itd (_wogole_ → w ogóle) ORT mnie nie chce polączyc z netem a kadu chodz i czyli internet mam gdzie tkwi problem???Prosze serdecznie o pomoc i z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 dodaj nameservery do /etc/resolv.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 problem jest w DNS pewnie masz zle wpisane w /etc/resolv.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Wrzesień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 Mam dodane nameservery a i tak sie nie moze polaczyc z zadna stroną a kadu sie łaczy kto mi moze pomoc bo zwariuje o co tu biega??? Czemu mi nie dziala net (( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 wykonaj po kolei "ping 212.77.100.101" i "ping wp.pl". napisz czy ktorys serwer odpowiedzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Wrzesień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 no tak na pierwszy czyli ping 212.77.100.101 dostalem odpowiedz byla tak pomiedzy 28 ms - 31 ms ale na drugi mam odpowiedz unknown host czyli rozumiem nieznany host ale co dalej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 no tak na pierwszy czyli ping 212.77.100.101 dostalem odpowiedz resolv.conf. -- niepoprawna skladnia, zle adresy serwerow, albo awaria serwerow. poszukaj w sieci i dopisz dodatkowe.. http://216.239.37.99 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Wrzesień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 no coz nie jestem asem i teraz to juz nic nie rozumiem co mam poszukac w sieci?? Tzn mam dopisac inne nr. do nameserver?? Sorki moglbys mi to jasniej przedstawic ja sie dopiero ucze a chcialbym zeby mi net odpalił pod fedrą prosze pomoz mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 nie wiem skad jestes. podaje Ci adresy lodzkich nameserverow. wykonaj jako root komende: echo -e "nameserver 212.51.207.67\nnameserver 212.51.207.68" > /etc/resolv.conf pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Wrzesień 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 No jestes wielki tego mi trzeba bylo serdeczne dzieki pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwafafiki Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 5zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi