Skocz do zawartości

Środowisko C

Nifir

Rekomendowane odpowiedzi

Jednego programu w którym mógłbym sprawdzać błędy, pisać, kompilować programy w języku C. Do tej pory używałem Dev++, ale po raz kolejny uznałem, że spróbuję poskromić Linuksa i teraz nie mam gdzie pisać. Dodam jeszcze, że jestem początkującym programistą, więc szukam programu który będzie trochę bardziej rozbudowany niż vim.

1) taki wątek był niedawno na tym forum, mógłbyś się przyłożyć do szukania

2) dla gnome polecam anjute, a jeśli używasz KDE to kdevelop będzie odpowiednie, ewentualnie jest fajny edytor nazywa się geany, a jak masz czas na nauke to polecam emacsa albo vim'a

edit:

jeszcze popatrzyłem na to forum i nawet jest podpięty temat z identycznym zapytaniem

Wszystkie tematy jakie znalazłem dotyczyły programowania w C++, a ja szukukam środowiska do klasycznego C.

Mam kdevelop, ale szczerze, to średnio mi z nim idzie. W programach których używałem do tej pory było zawsze coś takiego jak kompiluj, a tu tego nigdzie nie widzę. :) Szczerze powiedziawszy, to trochę mi śpieszno ze znalezieniem odpowiedniego programu, bo jutro jadę w góry i muszę mieć program w którym będę mógł się spokojnie uczyć programować, a niestety tam neta mieć nie będę.