loki Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 Wie ktos moze jak zainstalowac karte dzwiekowa ac97 na plycie epoxa bo ja nie mam zielonego pojecia;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Wrzesień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2004 ja wiem mam epox 8RDA (nForce2) karta zintegrowana na płycie, dzwiek nie działał, więc: przekompilowałem jądro sprobuj: modprobe snd-intel8x0 (chyba tak sie ten moduł nazywa) a potem jeszcze: modprobe snd-seq-oss modprobe snd-pcm-oss i sprawdź czy działa zobacz co masz w /etc/modprobe.conf ja mam wpisane tak: #karta muzyczna alias snd-card-0 snd-intel8x0 install snd-intel8x0 /sbin/modprobe --ignore-install snd-intel8x0 && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-intel8x0 { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-intel8x0 to są 3 linijki ale jakoś dziwnie je wyświetliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loki Napisano Wrzesień 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2004 dziekuje jak bede mial troche czasu to sprawdze narazie ksiazki i zeszyty;] dam znac jak co z gory dzieki edit: wiec tak wpisuje modprobe i pisze mi command not found. w /etc/modprobe.conf mam takie same wpisy jak mi dzwiek np na q3 nie chodzi;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi