Pinokio Napisano Sierpień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2007 Witam, Jako początkujący w Linuxie_F7 miałem problem z uruchomieniem Beryla na karcie 8800GTS w Fedorze 7.Instalacja najnowszych sterów Nvidii i włączenie akceleracji 3D odbyło się bez problemów z pomocą stronki "http://poradnik.fedorapl.org/"..potem ośmielony "sukcesem" zainstalowałem za pomocą Yuma --Beryla wraz z dowiązaniami no i po włączeniu Beryla a konkretnie po komendzie "ponownie wczytaj menedżer..." nastepował u mnie totalny zwis--białe czyste paski zadań i zero reakcji na cokolwiek,jedynie mogłem przesuwać kursor myszki. Szukając rozwiązania w moim przypadku nie pomagały żadne porady w stylu edycji "xorg.conf" oraz inne porady jakie udało mnie się znaleźć ! Dopiero odinstalowanie całkowite Beryla i co najwazniejsze Compiza, a potem po restarcie ponownie założyłem Beryla i wszystko działa pięknie. Wynika że w moim przypadku Compiz się gryzł z Berylem ? Może i jest to już temat przedawniony i nieistotny,moze źle szukałem, ale jeśli nie, to rozwiązanie to jest w takim razie dość trudne do przeskoczenia przez takich początkujących jak np: mnie sie to trafiło ! Może to komuś pomoże w problemie z 8800GTS 320...pozdrawiam Pinokio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi