blaszki Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 Po długiej walce udało mi się "uruchomić" JTAG w pakiecie ISE Xilinx na F7 x86_64 kernel=2.6.22 (zainteresowanym polecam http://www.rmdir.de/~michael/xilinx/). Pozostał jeszcze jedna niedogodność. Problem związany jest z poniższym fragmentem z README: "To use this library you have to preload the library before starting impact: $ LD_PRELOAD=/path/to/libusb-driver.so impact or $ export LD_PRELOAD=/path/to/libusb-driver.so (for sh shells) $ setenv LD_PRELOAD /path/to/libusb-driver.so (for csh shells) $ impact" Jeśli wykonam polecenie: $ export LD_PRELOAD=/path/to/libusb-driver.so $ impact to program wykonuje się tak jakby zmienna LD_PRELOAD była "niewidoczna", oczywiście jak wykonam evn to LD_PRELOAD zawiera poprawna ścieżkę, natomiast jak wywołam polecenie: $ LD_PRELOAD=/path/to/libusb-driver.so impact to impact działa poprawnie. Nie wiem jak jest różnica pomiędzy tymi poleceniami i dlaczego jedno jest poprawne a drugie nie. Chciałbym LD_PRELOAD dodać na stałe do zmiennych. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Ma być LD_PRELOAD=/path/to/libusb-driver.so export LD_PRELOAD Pierwsze polecenie ustawia zmienną, a drugie czyni ją widoczną w środowisku. See also man bash Chciałbym LD_PRELOAD dodać na stałe do zmiennych.To wpisz ww polecenia do ~/.bash_profile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi