2maxx Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Coś mnie podkusiło i odinstalowałem część pakietów niepotrzebnych "wg. mnie". Odinstalowałem środowisko programistyczne (czy coś takiego). Po przelogowaniu odpala się ekran z zegarem, przeglądarką i okno terminala. Nazywa się to TWM. Jak wrócić do zwykłych X-ów. Nie bardzo się w tym orientuję, a mam trochę ważnych danych na dysku. 2maxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Coś mnie podkusiło i odinstalowałem część pakietów niepotrzebnych "wg. mnie". Odinstalowałem środowisko programistyczne (czy coś takiego). Po przelogowaniu odpala się ekran z zegarem, przeglądarką i okno terminala. Nazywa się to TWM. Jak wrócić do zwykłych X-ów. Nie bardzo się w tym orientuję, a mam trochę ważnych danych na dysku. 2maxx Zainstaluj to co odinstalowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2maxx Napisano Sierpień 31, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 Zainstaluj to co odinstalowałeś. Tylko jak ? Graficznie pamiętam co odinstalowałem, ale w trybie tekstowym już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2007 w katalogu /var/log masz yum.log. Będziesz miał tam spis tego co robiłeś za pomocą yuma, otwórz go po prostu za pomocą vi spisz co usunąłeś a następnie zainstaluj yumem. Na przyszłość http://fedoraproject.org/wiki/FWN/Issue102...0b04806fc7f7b85 Nie sprawdzałem ale skoro dali to na Fedora Weekly News to raczej nie rozwali systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian z Butelki Napisano Wrzesień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2007 YUM niestety jest na tyle głupi, że jak chcesz odinstalować coś "ważnego" np ze środowiska GNOME, to wywali Ci całego gnoma i jeszcze pewnie Open Office itd. Ja tak miałem już nie pamiętam przy czym, ale pisałem o tym na forum. Musisz robić to tekstowo, albo bez opcji -y i patrzeć jakie zależności YUM chce też wywalić. Jeżeli zobaczysz coś ważnego, to niestety, musisz sobie "odchudzanie" darować bo potem są problemy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi