6element Napisano Wrzesień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2007 procek: ADM Sempron 3000+ płyta główna: GA-K8N Ultra-9 problem wygląda tak że na dystrybucjach fedory (6,7) procesor wyciąga tylko 1000 Mhz i nie wiem czy coś gdzieś można przestawić, czy czegoś brakuje, bo linux chodzi gorzej niż windows jeżeli taki temat był to przepraszam za spam i proszę o link do niego (mi niestety nie udało się go odkryć) z góry dziękuję za pomoc początkujący użytkownik fedorki (działam tylko na fedorze ponieważ przypadła mi do gustu i wolałbym na niej zostać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2007 Powiedz, kóry benchmark pokazuje ci taką częstotliwość, albo skąd wiesz, że jest właśnie taka. Można spróbować monitorować system narzędziami takimi jak top, i gamą utilsów z lm_sensors żeby zobaczyć, co się dzieje z procesami(% zużycia mocy procesora). Myślę też o pakietach cpuspeed, zabawce na gnomowym panelu i 2 usługach z ntsysv, ale to sprawdzę za chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6element Napisano Wrzesień 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2007 przepraszam za kłopot teraz zauważyłem ze w kpowersave miałem przestawioną częstotliwość na tryb dynamiczny, wystarczyło zmienić na wydajność i 1800 smiga (nie wiedziałem tego, bo zawsze myślałem że ten programik tlko do laptopów się przydaje ;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi