bartek_zd Napisano Wrzesień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 jak to zrobic? mozna to zrobic za pomoca yuma? sciagnalem na dysk motyw visty, rozpakowalem w /home. co dalej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 tego raczej nie zainstalujesz za pomocą yuma a za pomocą managera motywów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 tego raczej nie zainstalujesz za pomocą yuma a za pomocą managera motywów. nie moge, kiedy daje zainstaluj nowy motyw i klikam na ktorys plik z pakietu visty on mi pisze ze format pliku jest nieprawidlowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 Powiedz jaki to format, skąd masz ten plik itd.... {EDIT} ktorys z plikow !? To ile ty ich masz ? Ma być jeden! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 Powiedz jaki to format, skąd masz ten plik itd.... {EDIT} !? To ile ty ich masz ? Ma być jeden! to podajcie mi jakis link i wyjasnijcie, chce caly temat z visty. mam tez emerald themer. na fedora 7 chce to zrobic, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 Google Proszę. Tu masz jakiś link. Co ci mamy wyjaśnić? Jak instalować motywy? Jak zainstalować ten motyw, o którym nic nam nie powiedziałeś? Czy znaleźć ci motyw naszej ulubionej Visty? chce caly temat z visty Bardzo nam miło PS - Dzięki za tryb rozkazujący. --- http://art.gnome.org/ Poszukaj tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2007 to jest spakowany folder z ikonami itp. format tych plikow to png. i dla mojej fedory jest niepoprawny. w emerald theme on widzi taki motyw z visty ale nie ma tam np. zastosuj albo otworz(w emerald). w systemowych motywach tez nie umiem albo nie moge zainstalowac tego motywu visty, znowu nieprawidlowy format. w zw. z powyzszym prosze was o pomoc. a trybu rozkazujacego nie bylo, jestem zbyt glupi z fedory zeby strzelac takie fochy jak ty przed momentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2007 Podaj linka do tego theme'a. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2007 Podaj linka do tego theme'a. Zobaczymy. http://www.idg.pl/ftp/linux_1547.html to jest spakowany plik, i dalej nie wiem co mam z tym zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2007 to jest spakowany plik, i dalej nie wiem co mam z tym zrobic... A gdybys tak sprobowal uzyc tego pliku bez rozpakowywania?... Tak tylko, strzelam... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2007 No to trzeba było tak od razu Zrób jak mówi exbros. A dokładniej tak: - Zapisz ten plik np. na pulpicie albo w katalogu domowym. - Otwórz okienko Motywy - Przeciągnij plik z motywem(nie rozpakowuj! zostaw jaki jest! użyj tego tar.bz2) do okienka motywów. - Poczekaj. - Kliknij "Zastosuj nowy motyw." Pobrałem, zainstalował w ten właśnie sposób i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2007 No to trzeba było tak od razu Zrób jak mówi exbros. A dokładniej tak: - Zapisz ten plik np. na pulpicie albo w katalogu domowym. - Otwórz okienko Motywy - Przeciągnij plik z motywem(nie rozpakowuj! zostaw jaki jest! użyj tego tar.bz2) do okienka motywów. - Poczekaj. - Kliknij "Zastosuj nowy motyw." Pobrałem, zainstalował w ten właśnie sposób i działa no i dziala! dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2007 ok, zmienily mi sie ikony, co teraz mam zrobic zeby zmienic ramki okien na viste? wlasciwie mozna zmienic cala szate srodowiska graficznego na vista? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2007 Jeżeli uruchomiłeś cały temat(a nie tylko jego części - w zakładkach) i nic się nie zmieniło, to znaczy, że temat tego po prostu nie obejmuje. Poszukaj czegoś na art.gnome.org , tam chyba było coś Vista-related. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizkid Napisano Wrzesień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2007 http://www.gnome-look.org, menu po lewej stronie, Beryl, i szukasz, vistowych tematów tam jest za przeproszeniem do zarzygania jak instalować? odpalasz emerald theme manager, i klikasz "import", wskazujesz ściągnięty plik z rozszerzeniem ".emerald", wybierasz z listy i powinno hulać. jeśli chodzi o elementy sterujące, analogicznie, szukasz sobie w gnome-look.org pod gtk, instalujesz tak samo jak ikony, bez rozpakowywania, przeciągasz do tej listy w okienku "Motyw" i już. jest jeszcze jeden sposób na instalowanie. rozpakowany zestaw ikon kopiujesz do katalogu .icons w Twoim folderze domowym, tak samo z elementami sterującymi, rozpakowane kopiujesz do katalogu .themes. na KDE to troszkę inaczej wygląda, ale to już niech ktoś bardziej kompetentny w tym temacie opisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi