Skocz do zawartości

Instalacja Motywu Z Windows Vista

bartek_zd

Rekomendowane odpowiedzi

Google

Proszę. Tu masz jakiś link.

Co ci mamy wyjaśnić? Jak instalować motywy? Jak zainstalować ten motyw, o którym nic nam nie powiedziałeś? Czy znaleźć ci motyw naszej ulubionej Visty?

chce caly temat z visty

Bardzo nam miło

PS - Dzięki za tryb rozkazujący.

---

http://art.gnome.org/

Poszukaj tu.

to jest spakowany folder z ikonami itp. format tych plikow to png. i dla mojej fedory jest niepoprawny. w emerald theme on widzi taki motyw z visty ale nie ma tam np. zastosuj albo otworz(w emerald). w systemowych motywach tez nie umiem albo nie moge zainstalowac tego motywu visty, znowu nieprawidlowy format. w zw. z powyzszym prosze was o pomoc. a trybu rozkazujacego nie bylo, jestem zbyt glupi z fedory zeby strzelac takie fochy jak ty przed momentem.

No to trzeba było tak od razu :)

Zrób jak mówi exbros. A dokładniej tak:

- Zapisz ten plik np. na pulpicie albo w katalogu domowym.

- Otwórz okienko Motywy

- Przeciągnij plik z motywem(nie rozpakowuj! zostaw jaki jest! użyj tego tar.bz2) do okienka motywów.

- Poczekaj.

- Kliknij "Zastosuj nowy motyw."

Pobrałem, zainstalował w ten właśnie sposób i działa :)

No to trzeba było tak od razu :)

Zrób jak mówi exbros. A dokładniej tak:

- Zapisz ten plik np. na pulpicie albo w katalogu domowym.

- Otwórz okienko Motywy

- Przeciągnij plik z motywem(nie rozpakowuj! zostaw jaki jest! użyj tego tar.bz2) do okienka motywów.

- Poczekaj.

- Kliknij "Zastosuj nowy motyw."

Pobrałem, zainstalował w ten właśnie sposób i działa :)

no i dziala! dziekuje!

http://www.gnome-look.org, menu po lewej stronie, Beryl, i szukasz, vistowych tematów tam jest za przeproszeniem do zarzygania :)

jak instalować? odpalasz emerald theme manager, i klikasz "import", wskazujesz ściągnięty plik z rozszerzeniem ".emerald", wybierasz z listy i powinno hulać.

jeśli chodzi o elementy sterujące, analogicznie, szukasz sobie w gnome-look.org pod gtk, instalujesz tak samo jak ikony, bez rozpakowywania, przeciągasz do tej listy w okienku "Motyw" i już.

jest jeszcze jeden sposób na instalowanie. rozpakowany zestaw ikon kopiujesz do katalogu .icons w Twoim folderze domowym, tak samo z elementami sterującymi, rozpakowane kopiujesz do katalogu .themes.

na KDE to troszkę inaczej wygląda, ale to już niech ktoś bardziej kompetentny w tym temacie opisze.