perfect Napisano Wrzesień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 Na początku wyjaśnie moją sytuacje: Jestem posiadaczem dwóch modemów: *Z chipsetem Conexanta (Winmodem) *Z chipsetem Lucenta (Linmodem). Fedora Lucenta nie wykrywa (?) nie wiedzieć czemu. Sterowników pod obecne jądro (2.6.20, są pod 2.6.10) nie znalazłem. Do Conexanta są sterowniki płatne, ale jest wersja darmowa z ograniczeniem prędkości. Zainstalowałem te sterowniki i usiłuje się połączyć przez Kppp. Wyświetla komunikat: Modem gotowy. Potem Inicjalizacja połączania. Mija kilka sekund (żadnych oznak działania modemu) kppp się wyłącza. I tu rodzi się takie moje pytanie. Jak z tego wszystkiego uruchomić internet. Na innych dystrybucjach (Ubuntu i Mandriva) nie było problemów w ogóle (przeszedłem na Fedorę za namową kolegi). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaz1978 Napisano Wrzesień 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 W przypadku conexanta używałem instalatora z strony linuxant i wszystko działało pod kppp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perfect Napisano Wrzesień 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2007 Zainstalowałem z Linuxanta ale z paczek rpm dla mojego źródła. (btw. jak można z tego zainstalować BEZ połączenia z netem skoro w ostatnim kroku on chce coś pobierać? Kppp się wyłącza po inicjalizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaz1978 Napisano Wrzesień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2007 jak można z tego zainstalować BEZ połączenia z netem skoro w ostatnim kroku on chce coś pobierać? Pobiera odpowiednio dobrane paczki. Mi to generalnie działało ale nie bylo to domyślne połączenie. Może warto by było sie podpiąć gdzieś i zrobić update systemu. Nic odkrywczego, może ktoś inny ma lepszy pomysł :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi