schizo Napisano Wrzesień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2007 Cześć. Mam radeona 9700 i w żaden sposób nie chce mi pójść compiz na sterownikach fglrx... nawet w trybie XGL, zawsze jest brak pasków tytułu. Chciałem więc spróbować zainstalować najnowsze sterowniki mesa3d . Jest tylko problem w tym, że instrukcja instalacji sterowników na stronie messa3d jest dla mnie mało zrozumiała bo jestem początkujacym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Czy ktoś mógł by mi po krótce napisać jak prawidłowo zainstalować te sterowniki i podać do nich konfiguracje XORGA... z góry dzięki. aha system to fedora 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Wrzesień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2007 Cześć. Mam radeona 9700 i w żaden sposób nie chce mi pójść compiz na sterownikach fglrx... nawet w trybie XGL, zawsze jest brak pasków tytułu. Chciałem więc spróbować zainstalować najnowsze sterowniki mesa3d . Jest tylko problem w tym, że instrukcja instalacji sterowników na stronie messa3d jest dla mnie mało zrozumiała bo jestem początkujacym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Czy ktoś mógł by mi po krótce napisać jak prawidłowo zainstalować te sterowniki i podać do nich konfiguracje XORGA... z góry dzięki. aha system to fedora 7 To skoro jesteś początkujący w temacie Linuksa to dlaczego nie zacząłeś od poczytania na wiki i w poradniku o instalacji pakietów za pomocą yuma??Wyszukaj sobie paczkę xorg-x11-drv-ati. To jest wolny sterownik. I instaluj rzeczy yumem !! . A nie w dystrybucji rpm będziesz mieszał źródłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi