Skocz do zawartości

7 Informatycznych Cudow Swiata

exbros

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...

Taaak deser zawsze na końcu ;]

Cudnie nie sądziłem, że Kernel Linux jest aż tak przemęczany ^_^

Ja bym pozycję nr 6 wywalił i wstawił tam Fedora Core pod jakimkolwiek tytułem ^_^

Najchętniej coś w rodzaju mmm "Najlepszy system operacyjny" :P

Ja bym powiedział, że Bill Gates zapłacił im za to żeby to dali... dlaczego na 6 miejscu, żeby nie wzbudzać podejrzeń ale i tak go przejrzałem :P hahaha :P

ooo a ja bym dał ewentualnie taki "cud"

Nie wiem jak to sformułować gramatycznie ale spróbuję :P

"Najmniejszy sprzęt, na którym działa Linux"

Jest to Nintendo DS, na którym działa port Linux DSLinux

"Najmniejszy sprzęt, na którym działa Linux"

Jest to Nintendo DS, na którym działa port Linux DSLinux

Zapomniales chyba o kilku (kilkudziesieciu?) modelach komorek ktore firmowo sa wyposazane w linuksa lub takich ktore nie sa, a na ktorych mozna go zainstalowac (jak np moj stary Wizard, oryginalnie powered by MS Windows Mobile 5.0)

Zasadniczo wiekszosc tych komorek jest mniejsza od DS... ;)

Pozdro

Ojej faktycznie ^_^

Pamietam kiedys na moim forum kolega wspominal cos o tym... nie pamietam jak sie nazywalo ale faktycznie jest Linux na komorki :)

Ale ja i tak pozostane przy DSie bo korzystanie z internetu bedzie FREE i latwiej przeportowac np taki ekg2, z ktorym juz jakis czas walcze ale srednio idzie ale o tym w innym dziale napisze gdyby cos :) (chyba w Programowanie czyz nie??)

Hmmm a moglbym zapytac (ewentualnie prosic o PM) z jakas tania komorka posiadajaca takowy Linux?? :) (z gory dziekuje ^_^)

Pamietam kiedys na moim forum kolega wspominal cos o tym... nie pamietam jak sie nazywalo ale faktycznie jest Linux na komorki :)

Kolega wspominal pewnie o Symbianie - mozna powiedziec ze to taki linux na komorki dzieki ktoremu zwykla sluchawka staje sie smartphonem, ale ja mialem na mysli cos innego - komorke z linuksem na pokladzie, czyli np. Motorola ROKR Z6 (zwana tez RIZR Z6), tu masz pelniejsza liste:

http://www.gsmarena.com/results.php3?sName...&sFreeText=

Nie wiem na ile ten motoLinux w wymienionych komorkach jest podobny do Linuxa ktorego znamy z PCtow, ale tak jest w nich okreslany system operacyjny...

Niestety chwilowo nie przebywam w Kraju i nie wiem ktore z tych modeli sa osiagalne i w jakich cenach, ale znajac nazwy/oznaczenia mozesz ich poszukac...

... a konczac ten sub-watek ;) chcialbym uscislic i skonkretyzowac, ze tak naprawde interesuja mnie projekty tego typu -> http://sourceforge.net/projects/linwizard

Dam Wam znac jak odpale na moim mini S fedorke :)

Pozdro

//Dobrze, ze to Hyde Park bo musial bym sobie dac warna za OffTopowanie ;)