Wiktor93 Napisano Wrzesień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2007 Witam, mam problem z odtworzeniem filmu w formacie .rmvb, ponieważ żaden program nie chce go odtwarzać. Chciałbym prosić o jakiś program do zmieniania formatu pliku. Od razu mówię, że program Super nie chce zmienić formatu. Proszę więc albo o podanie jakiegoś innego programu albo dokładne instrukcje dotyczące programu Super. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2007 Zamiast niepotrzebnie kombinować skorzystałbyś z wyszukiwarki Drugi topic dla zapytania rmvb! (bo pierwszy to Twój) http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...amp;#entry92720 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor93 Napisano Wrzesień 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2007 No tak, ale ja prosiłem o coś innego . Mi trzeba program do zmieniania formatu plików Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaz1978 Napisano Wrzesień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2007 Ja robie to tak mencoder plik.rmvb -oac lavc -lavcopts acodec=mp2 -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg1video -of mpeg -o plik.mpeg lub też z innymi opcjami pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor93 Napisano Wrzesień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 Eee dzięki bardzo ale ja się nie za bardzo znam. Gdzie takie coś wpisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaz1978 Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 Otwórz terminal (Menu->Ustawienia->Terminal) i jeżeli nie masz zainstalowanego programu to wpisz su yum install mencoder exit i później komende którą wcześniej napisałem. Możesz zmienić vcodec na jakiś ciekawszy np. mpeg4. Sprawdź sobie w manualu man mencoder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi