wulkan Napisano Wrzesień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2004 Podczas uruchamiania systemu polskimi fontami w konsoli jest wszystko w porzadku, jednak po uruchomieniuX-ów, gnome przestawia na jakis inny format wyswietlania znaków i polskie znaki są źle wyświetlane. Po ponownym uruchomieniu systemu jest wszystko OK, aż do momentu uruchomienia gnome. Co zrobić aby gnome nie zmieniało formatu znaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Wrzesień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2004 A co masz w pliku /etc/sysconfig/i18n ? Sproboj zmienic jego zawartosc na: LANG="pl_PL" SUPPORTED="en_GB.UTF-8:en_GB:en:en_US.UTF-8:en_US:en:pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="lat2a-16" SYSFONYACM="latin2u" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulkan Napisano Październik 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 W pliku i18n mam: LANG="pl_PL.UTF-8" SUPPORTED="pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" Wulkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dev Napisano Październik 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 Ja mam tak: LANG="pl_PL.UTF-8" SUPPORTED="pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="lat2-sun16" I polskie fonty są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulkan Napisano Październik 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 Wiesz co, nie wiem dlaczego to działa ale działa. Wielkie dzięki za radę. Mam w domu zainstalowaną też FC 2 i na oryginalnych ustawieniach działa OK. Tylko w pracy miałem ten kłopot, może jest to związane z tym, że to był upgrade z RH 9. Wulkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aave Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 otworz terminal >> terminal >> ustaw kodowanie znakow >> dodaj lub usun >> dodaj srodkowoeuropejski ISO-8859-2 i jeszcze raz to samo (terminal >> ustaw kodowanie znakow) zmien na nowo dodany ISO. powinno dzialac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi