webon Napisano Wrzesień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2007 Witam Eclipse instalowane prze yuma nie chce dzialac. Nie mam norlanie instalowanej javy jedynie gcj w logach mam taki komunikat java.fullversion=GNU libgcj 4.1.2 20070925 (Red Hat 4.1.2-27) BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86, WS=gtk, NL=pl_PL Command-line arguments: -os linux -ws gtk -arch x86 !ENTRY org.eclipse.core.runtime 2007-09-30 10:50:47.290 !MESSAGE Product org.eclipse.platform.ide could not be found. !ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2007-09-30 10:50:47.337 !MESSAGE Application error !STACK 1 java.lang.RuntimeException: No application id has been found. at org.eclipse.core.internal.runtime.PlatformActivator$1.run(org.eclipse.core.runtime_3.2.0.v20060603.jar.so) at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(org. clipse.osgi_3.2.2.R32x_v20070118.jar.so) at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(org.eclipse.o gi_3.2.2.R32x_v20070118.jar.so) at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(org.eclipse.osgi_3.2.2.R32x_ 20070118.jar.so) at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(org.eclipse.osgi_3.2.2.R32x_ 20070118.jar.so) at java.lang.reflect.Method.invoke(libgcj.so.8rh) at org.eclipse.core.launcher.Main.invokeFramework(startup.jar.so) at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(startup.jar.so) at org.eclipse.core.launcher.Main.run(startup.jar.so) at org.eclipse.core.launcher.Main.main(startup.jar.so) !ENTRY org.eclipse.osgi 2 0 2007-09-30 10:50:47.626 !MESSAGE One or more bundles are not resolved because the following root constraints are not resolved: !SUBENTRY 1 org.eclipse.osgi 2 0 2007-09-30 10:50:47.626 !MESSAGE Bundle update@plugins/org.eclipse.jface_3.2.2.M20061214-1200.jar was not resolved. Da sie to naprawić? instalowalem calosc ponownie kasowałem pozostałości ale nadal bez zmian chyba brakuje jakiejś biblioteki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Wrzesień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2007 java -version co ci pokazuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Październik 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 java -version co ci pokazuje? dostaje cos takiego java version "1.5.0" gij (GNU libgcj) version 4.1.2 20070925 (Red Hat 4.1.2-27) w kazdej wersji fc jest to samo gdy isntaluje eclipse w gcj i zainstaluj e ja ponownie tak juz mialem od fc4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 a nie mozesz uzyc od sun javy? eclipse dziala na niej okolo 60% szybciej i nie mam znim problemow. Do czego dokladnie chcesz Eclipse uzywac? moze wersja 3.3 sie zainteresujesz (w repo jest tylko 3.2). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Październik 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 eclipse uzywam tylko do formatowania kodu a dokladnie phpeclipse i wlasnie dlatego chce gcj bo java nie jest mi potrzebna. jak nie bedzie wyjscia bede musial ja zainstalwac u mnie jak eclipse jest wolniejsze w gcj jakies 20% max a laduje sie chyba dluzej a moze to kwestia ramu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 szkoda ci 30mb na jave od suna? ja tez uzywam eclipse do PHP ale uzywam tej wtyczki PHP Development Tools (PDY) od Zenda bo jest duzo lepsza od phpeclipse. Polecam A instalacja javy to 5min i ci eclipse smiga Instalacji maszyny Javy SUN (ja mam 6u2): http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f7.html#java Ja mam zainstalowane Eclipse 3.3 + PDT + Zend Debugger (mozesz sobie debugowac skrypty, zakladac breakpointy, sprawdzac watche) + Aptana (html, css, javascript). A instalowalem zgodnie z tym linkiem: http://www.encorewiki.org/display/~nzhao/I...evelopmentTools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Październik 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 szkoda ci 30mb na jave od suna? ja tez uzywam eclipse do PHP ale uzywam tej wtyczki PHP Development Tools (PDY) od Zenda bo jest duzo lepsza od phpeclipse. Polecam A instalacja javy to 5min i ci eclipse smiga Instalacji maszyny Javy SUN (ja mam 6u2): http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f7.html#java Ja mam zainstalowane Eclipse 3.3 + PDT + Zend Debugger (mozesz sobie debugowac skrypty, zakladac breakpointy, sprawdzac watche) + Aptana (html, css, javascript). A instalowalem zgodnie z tym linkiem: http://www.encorewiki.org/display/~nzhao/I...evelopmentTools Dzieki a linki chyba tak zrobie choc wole phpeclipse moze kwestia przyzwyczajenia. java to z pewnoscia wiecej niz 30mb:) glownie potrzebuje tego do formatowania bo i tak wole kdevelop. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi