Skocz do zawartości

Eclipse Gcj Nie Chce Sie Odpalic

webon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Eclipse instalowane prze yuma nie chce dzialac. Nie mam norlanie instalowanej javy jedynie gcj

w logach mam taki komunikat

java.fullversion=GNU libgcj 4.1.2 20070925 (Red Hat 4.1.2-27)
BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86, WS=gtk, NL=pl_PL
Command-line arguments:  -os linux -ws gtk -arch x86

!ENTRY org.eclipse.core.runtime 2007-09-30 10:50:47.290
!MESSAGE Product org.eclipse.platform.ide could not be found.

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2007-09-30 10:50:47.337
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.RuntimeException: No application id has been found.
  at org.eclipse.core.internal.runtime.PlatformActivator$1.run(org.eclipse.core.runtime_3.2.0.v20060603.jar.so)
  at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(org.
clipse.osgi_3.2.2.R32x_v20070118.jar.so)
  at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(org.eclipse.o
gi_3.2.2.R32x_v20070118.jar.so)
  at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(org.eclipse.osgi_3.2.2.R32x_
20070118.jar.so)
  at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(org.eclipse.osgi_3.2.2.R32x_
20070118.jar.so)
  at java.lang.reflect.Method.invoke(libgcj.so.8rh)
  at org.eclipse.core.launcher.Main.invokeFramework(startup.jar.so)
  at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(startup.jar.so)
  at org.eclipse.core.launcher.Main.run(startup.jar.so)
  at org.eclipse.core.launcher.Main.main(startup.jar.so)

!ENTRY org.eclipse.osgi 2 0 2007-09-30 10:50:47.626
!MESSAGE One or more bundles are not resolved because the following root constraints are not resolved:
!SUBENTRY 1 org.eclipse.osgi 2 0 2007-09-30 10:50:47.626
!MESSAGE Bundle update@plugins/org.eclipse.jface_3.2.2.M20061214-1200.jar was not resolved.

Da sie to naprawić? instalowalem calosc ponownie kasowałem pozostałości ale nadal bez zmian

chyba brakuje jakiejś biblioteki

a nie mozesz uzyc od sun javy? eclipse dziala na niej okolo 60% szybciej i nie mam znim problemow. Do czego dokladnie chcesz Eclipse uzywac? moze wersja 3.3 sie zainteresujesz (w repo jest tylko 3.2).

eclipse uzywam tylko do formatowania kodu a dokladnie phpeclipse i wlasnie dlatego chce gcj bo java nie jest mi potrzebna. jak nie bedzie wyjscia bede musial ja zainstalwac u mnie jak eclipse jest wolniejsze w gcj jakies 20% max a laduje sie chyba dluzej a moze to kwestia ramu:)

szkoda ci 30mb na jave od suna? ja tez uzywam eclipse do PHP ale uzywam tej wtyczki PHP Development Tools (PDY) od Zenda bo jest duzo lepsza od phpeclipse. Polecam :) A instalacja javy to 5min i ci eclipse smiga :)

Instalacji maszyny Javy SUN (ja mam 6u2): http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f7.html#java

Ja mam zainstalowane Eclipse 3.3 + PDT + Zend Debugger (mozesz sobie debugowac skrypty, zakladac breakpointy, sprawdzac watche) + Aptana (html, css, javascript). A instalowalem zgodnie z tym linkiem: http://www.encorewiki.org/display/~nzhao/I...evelopmentTools

szkoda ci 30mb na jave od suna? ja tez uzywam eclipse do PHP ale uzywam tej wtyczki PHP Development Tools (PDY) od Zenda bo jest duzo lepsza od phpeclipse. Polecam :) A instalacja javy to 5min i ci eclipse smiga :)

Instalacji maszyny Javy SUN (ja mam 6u2): http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f7.html#java

Ja mam zainstalowane Eclipse 3.3 + PDT + Zend Debugger (mozesz sobie debugowac skrypty, zakladac breakpointy, sprawdzac watche) + Aptana (html, css, javascript). A instalowalem zgodnie z tym linkiem: http://www.encorewiki.org/display/~nzhao/I...evelopmentTools

Dzieki a linki chyba tak zrobie choc wole phpeclipse moze kwestia przyzwyczajenia. java to z pewnoscia wiecej niz 30mb:) glownie potrzebuje tego do formatowania bo i tak wole kdevelop.

dzieki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...