Renegade Napisano Październik 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 Mam w pracy sztywne IP (DSL) została nam wydelegowana domena w stylu zaklad.miasto.pl na jedno z 4 IP DSLa, teraz chciałbym porobić subdomeny kierujące na pozostałe IP mojego DSLa w pliku named.conf dodałem zone "zaklad.miasto.pl" IN { type master; file "zaklad.miasto.pl.db"; }; zrobiłem plik stref zaklad.miasto.pl.db: $TTL 21600 $ORIGIN zaklad.miasto.pl. @ IN SOA linux.zaklad.miasto.pl. root.zaklad.miasto.pl. ( 11 10800 10000 1209600 604800 ) @ IN NS linux.zaklad.miasto.pl. @ IN NS ns4.serwery.pl. sbs2k IN A 83.13.xxx.x1 linux IN A 83.13.xxx.x9 sbs2003 IN A 83.13.xxx.x0 mac IN A 83.13.xxx.x1 www IN CNAME sbs2k no i teraz mam problem taki, że będąc na serwerze przekierowania na domeny robi OK, ale z zewnętrznych sieci jaką bym z moich subdomen nie wpisał to otwiera mi się strona główna serwera, a nie ta na którą ma być przekierowanie. Robiłem według wszelkich opisów więc nie wiem co jest nie tak, czy mam na iptables odblokować jakieś szczególne porty ?, 53 jest odblokowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Październik 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2007 Sprawdź czy aby na perno masz wydelegowaną domenę anie tylko zrobione przekierowanie. Sprawdź czy twój serwer jest tym który obsługuje tą domenę. Użyj do tego celu polcenia dig twoja.domena.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi