m.levvy Napisano Październik 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 Witam. Chciałbym na Fedorze 7 64-bit (w pełni aktualna) zainstalować sterownik: AMD Athlon? 64 Cool'n'Quiet Driver Version 1.50.03 Linux ze strony AMD Po rozpakowaniu otrzymuje dwa pliki: powernow-k8.h i powernow-k8.c I co dalej mam z tym zrobić ? Z góry dzieki za pomoc. P.S. Mam Fedorę od 5 dni i jak narazie tylko to i drukarka Lexmark sprzeciwia się mojej konfiguracj, wiec ta sprawa to moze byc banał do załatwienia. Pozdro. edit1: Machina: A64 3700+ San Diego on MSI Neo4-FI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Październik 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2007 http://www.mandrivalinux.eu/showthread.php?t=110877 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUTURISTA Napisano Luty 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2011 Witam serdecznie Wlasnie zakupilem sobie nowy procesor, który obsluguje technologie cool'n'quiet (Athlon 64 3200+ 754) i chcialbym to wykorzystac. W zwiazku z tym, ze moje doswiadczania sa prawie zadne (kiedys uzywalem troche Auroxa 12, a do tej pory mam na komputerze sporadycznie uzywana Fedore 7) mam kilka (dla ekspertów - pewnie lamerskich) pytan, za które z góry pragne przeprosic . System chce postawic od nowa i zdecydowalem sie na najnowsza Fedore w wersji 32-bitowej. 1. Czy opis wskazany w powyzszym linku jest nadal aktualny? 2. Na stronie AMD sa do pobrania dwie paczki: http://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5cd2c08-1432-4756-aafa-4d9dc646342f&ItemID=103〈=us oraz http://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5cd2c08-1432-4756-aafa-4d9dc646342f&ItemID=92〈=us która z nich powinienem pobrac i co zrobic (lopatologicznie) z plikami tam zawartymi? Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam EDIT Znalazlem informacje, ze te sterowniki sa juz wlaczone do krenela. Zatem czy funkcja cool'n'quiet powinna dzialac od razu po instalacji systemu, czy cos jeszcze trzeba zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2011 Musisz mieć jeszcze tą opcję włączoną w biosie Twojej płyty głównej. Jeśli tam już jest włączona to działa bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUTURISTA Napisano Luty 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2011 Dzięki. Oczywiście w biosie funkcja włączona. Pytam bo w winxp musiałem zainstalować sterowniki i ustawić odpowiedni schemat zasilania, a tu rozumiem że po instalacji powinno/będzie to śmigać z automatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Luty 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2011 Tak, na Fedorze włączy się samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi