tbed Napisano Październik 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 Witam! Po lekkiej irytacji związanej z doświadczeniami w nowym ubuntu, postanowiłem spróbować fedory. Jak na razie, napotkałem 2 problemy, których nie spotakałem w ubuntu. Pierwszy opisałem w dziale multimedia, drugi opiszę poniżej. Ad rem: glxgears 4097 frames in 5.0 seconds = 819.338 FPS 4692 frames in 5.0 seconds = 938.214 FPS 4689 frames in 5.0 seconds = 937.613 FPS 4692 frames in 5.0 seconds = 938.211 FPS 4691 frames in 5.0 seconds = 938.010 FPS 4692 frames in 5.0 seconds = 938.215 FPS 4691 frames in 5.0 seconds = 938.197 FPS bash-3.2$ glxinfo name of display: :0.0 display: :0 screen: 0 direct rendering: Yes bash-3.2$ fglrxinfo display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: ATI Radeon X1200 Series OpenGL version string: 2.0.6747 (8.40.4) Czy to nie jest zbyt mało, jak na kartę porównywalną z Radeonem 9600? (pytanie retoryczne) Jak to naprawić? Mój xorg.conf: # Xorg configuration created by livna-config-display Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Module" Load "glx" Load "extmod" Load "dri" EndSection Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "off" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "fglrx" Option "OpenGLOverlay" "off" Option "VideoOverlay" "on" Option "UseFastTLS" "0" Option "BlockSignalsOnLock" "on" Option "ForceGenericCPU" "off" Option "KernelModuleParm" "locked-userpages=0" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "False" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "off" EndSection Section "DRI" Mode 0666 EndSection Dzięki za pomoc ---------------------------- Listingi do 12-15 linijek umieszczaj między znacznikami [code] i [/code], dłuższe niż 15 linii pomiędzy [codebox] i [/codebox] - tak jest czytelniej. Przeczytaj "BB Code Help" - WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tbed Napisano Luty 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 Dodam, że trochę się poprawiło. Działa Compiz (wreszcie!), wydajność trochę wyższa (~1200 w glxgears). PS. Wiem, że posługiwanie się glxgears jest błędem, to nie benchmark, ale zawsze to jakaś wskazówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi