Skocz do zawartości

Java I Konqueror

Adamus

Rekomendowane odpowiedzi

jak odpalisz konqueror to wejdz w konfiguruj konqueror potem Java i Java Scripts i tam gdzie jest ścieżka do programow Javy lub "java" wybierz (u mnie mam nadzieje ze instalowales Jave? Ale zakladam ze tak) wybierasz /usr/java/j2re1.4.2/bin/java ale sprawdz jeszcze bo mozesz miec jave w innym miejscu np w /opt/java..... albo mozesz miec inny numer javy,pozdrawiam. Aha a potem wciskasz zastosuj i juz masz Jave :)

Witam Adamus

Twoje pytanie jest nieco dziwne. Java jako tako jest jedna (jako ogół projektu Sun'a).

Poza tym istnieje odrębny projekt Kaffe dotyczący podobnego rozwiązania, ale nie jest on oryginalną Javą.

Wracając do problemu: Konqueror ma w ustawieniach opcję "włącz obsługę Javy". Tyle, że po instalacji maszyny wirtualnej Javy musisz mu podać scieżkę do środowiska uruchomieniowego. Zazwyczaj jest to następująca ścieżka:

/usr/java/twoja wersja javy/bin/java

i oczywiście zaznaczyć opcję "włącz obsługę Javy" na zakładce Java i JavaScript (niezależnie czy zrobisz to w Centrum Sterowania czy w ustawieniach Konquerora).

U mnie działa normalnie i podaję Ci opcję jaką ja mam na swoim J2SDK (to samo jednak odnosi się do J2RE).

Pozdrawiam -goorie B)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...