Adamus Napisano Październik 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 czy ktos zna taka jave, ktorej plugin bedzie dzialal w konquerorze?A moze jest jakas java specjalnie dedykowana dla konquerora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Październik 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 jak odpalisz konqueror to wejdz w konfiguruj konqueror potem Java i Java Scripts i tam gdzie jest ścieżka do programow Javy lub "java" wybierz (u mnie mam nadzieje ze instalowales Jave? Ale zakladam ze tak) wybierasz /usr/java/j2re1.4.2/bin/java ale sprawdz jeszcze bo mozesz miec jave w innym miejscu np w /opt/java..... albo mozesz miec inny numer javy,pozdrawiam. Aha a potem wciskasz zastosuj i juz masz Jave Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goorie Napisano Październik 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 Witam Adamus Twoje pytanie jest nieco dziwne. Java jako tako jest jedna (jako ogół projektu Sun'a). Poza tym istnieje odrębny projekt Kaffe dotyczący podobnego rozwiązania, ale nie jest on oryginalną Javą. Wracając do problemu: Konqueror ma w ustawieniach opcję "włącz obsługę Javy". Tyle, że po instalacji maszyny wirtualnej Javy musisz mu podać scieżkę do środowiska uruchomieniowego. Zazwyczaj jest to następująca ścieżka: /usr/java/twoja wersja javy/bin/java i oczywiście zaznaczyć opcję "włącz obsługę Javy" na zakładce Java i JavaScript (niezależnie czy zrobisz to w Centrum Sterowania czy w ustawieniach Konquerora). U mnie działa normalnie i podaję Ci opcję jaką ja mam na swoim J2SDK (to samo jednak odnosi się do J2RE). Pozdrawiam -goorie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamus Napisano Październik 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 no ja tak konfigurowalem ale w katalogu plugin tam byly pluginy dla mozilli netscape chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Październik 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 a czy ty gdzies widzis w podanych katalogach skrot do katalogu plugin??? Masz napisane /usr/java/wersja javy/bin/java tam szukaj przyczym ostatnia java to ten wlasnie plik ktory zaznaczasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamus Napisano Październik 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 no i dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi