stolica1968 Napisano Październik 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2007 Witam ... Już jakiś czas używam Fedory, jednak do korzystania z internetu muszę się przełączać na Windows a powodem jest to iż nie mogę skonfigurować połączenia internetowego wykorzystując modem z IPlusa Option globetrotter 3G+, próbowałem już postepowac zgodnie z instrukcjami z internetu, ale już na samym początku komendą dmesg nie mam nigdzie modemu podpietego pod /dev/tty . Jak mogę zrobić żeby ten modem mi zadziałał? Może ktoś z was używa tego modemu z fedorą Z góry dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spadi Napisano Październik 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2007 Polecam ci program UMTSmon, niestety nie testowałem go ani na Fedorze, ani z tego typu modemem. U mnie działał bezblędnie pod Ubuntu z Merlin XU 870, jednak twoje urządzenie też jest w spisie supported card więc nie powinieneś mieć problemu. Dodam jeszcze że wszelkie aplikacje do zarządzani połączeniami sieciowymi moga przeszkadzać w kożystaniu z tego programu, pod KDE musiałem wysypać networkmenagera żeby chodziło dobrze. Pozdrawiam Spadi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stolica1968 Napisano Październik 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2007 Witam ponownie proboje robic konfiguracje wedlug tego opisu : http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-239332.html I wmiejscu gdzie nalezy wydac komende "insmod /lib/modules/2.6.15-26-686/kernel/drivers/pci/hotplug/nozomi.ko" pokazuje mi się blad o nazwie -1 invalid argument moze wiecie co zrobic? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi