urys Napisano Październik 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 Wiem że na forum było to poruszane ale nie wiele mi wyszło z tych rad Więc powrarzam mój problem Po zainstalowaniu driwerów nForca nie we wszystkich programach mam dżwięki. ( co jest grane z tym dźwiękiem?? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamus Napisano Październik 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 nie we wszystkich programach mam dżwięki. moze powiedz w jakich nie masz i czy miales wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urys Napisano Październik 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 np. - w KADU - przy pracy z konsolą .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen79 Napisano Październik 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 - przy pracy z konsolą Nie kumam o co chodzi Ja bym obstawial serwer dzwieku (w kde masz artsa , w gnome masz esound - to takie standardy) (Sound serwer odpowiada za miksowanie softowe kilku zrodel dzwieku) Kazdy program ktory "daje dzwiek" powinien przechodzic przez serwer dzwieku (chyba ze masz karte krora miksuje sprzetowo) Ustaw w kadu modul artsa i sprawdz w kde czy dziala , albo wylacz inne zrodla dzwieku i ustaw sciezke do /sbin/play w kadu->ustawienia->dzwiek (jak sie nie pomylilem , ale mozesz nie miec tego programu , a ja nie pamietam w jakim byl pakiecie - moze w alsie ??? - do weryfikacji przez madrzejszych tego forum) Jest jeszcze jedno , ale zostawilem na koniec : a masz wlaczony dzwiek w kadu ( tak tylko pytam ) Napisz cos wiecej , bo po tym co napisales mozna tylko wymyslac co jest przyczyna Pozdrawiam i milej zabawy (grunt ze xmms dziala , dziala ?) Ps jesli po zakonczeniu np piosenki bedziesz mial opuznione dzwieki z np kadu - to na 100% bedzie brak (zle ustawienia) serwera dzwieku Ja fedore poznaje - nie znam jeszcze jej wszystkich ustawien defaultowych , ale serwer dzwieku powinien byc - zostalo jeszcze dowiedziec sie jaki masz sprzet i jakie sterowniki (ale to od ciebie zalezy co napiszesz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urys Napisano Październik 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2004 chyba wiem co jest nie tak nie działa mi alsa (sprawdzilem w centrun sterowania) mam nForce2 i za czorta nie wiem co zrobić aby ta alsa zaczela mi dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat Panda Napisano Październik 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2004 Ja niemoge opanować kadu I (_niewiem_ → nie wiem) ORT co mam robić Pomórzcie mi (_niemam_ → nie mam) ORT dzwięków na Kadu :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Październik 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2004 W KDE (3.2, 3.3 + FC2 + alsa + nforce2) mialem podobne problemy; czesc aplikacji kompletnie nie chciala wydawac dzwiekow np. xmms dzialal, ale tylko na arts output, a alsa =cisza. Wiele aplikacji, gdzie nie moglem ustawic z jakiego syst. dzwiekow ma korzystac w ogole pozostawala glucha. Rozwiazanie okazalo sie banalne: w panelu sterowania w ogole wylaczylem system dzwiekow arts! W Kadu np. zamiast artsplay wystarczy wpisac play. Nagle wszystkie aplikacje odzyskaly glos, a XMMS dziala z output na Alsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat Panda Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 zrobiłem to co mówiłeś .misha. ale nadal (_niemam_ → nie mam) ORT dźwięków ale weszłem do katalogu kadu są tam wiadomość.wav ... ale te pliki nie graja po prostu włączam ten dźwięk i nic nie słysze :shock: :?: :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 @Fiat Panda @urys Oczekujecie pomocy, a informacji udzielacie jak na lekarstwo. W sumie to nie wiadomo, czy macie jakikolwiek dźwięk?; czy to takie trudne napisać czy odtwarzana jest muzyka? i czym?, czy suwaki w alsamixerze ustawione?, czy Soundcard Detection działa i odpowiada? jakie wpisy macie w modprobe? itd. itp. Nie działa i już. Stery nforce są niepotrzebne a mogą zaszkodzić(od kernela 2.6) W KDE w centrum sterowania test nie zawsze mi działał a używam alsy i dźwięki mam wszędzie i zawsze. W ogóle to kdemultimedia są do niczego niepotrzebne - tylko mieszają, konflitują i robią zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat Panda Napisano Październik 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 Poprostu (_niemam_ → nie mam) ORT dźwięków w kadu :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicehat Napisano Lipiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2007 I gadaj z madrym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi