marcintom Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 System FC7 Sprzęt: Laptop Witam chciałem skonfigurować myszkę LOGITECHA pod moją fedorką. W xorg.conf dopisałem coś takigo Section "InputDevice" Identifier "ZETMouse1" Driver "evdev" Option "Device" "/dev/input/event3" Option "Name" "Logitech USB Receiver" # Option "HWHEELRelativeAxisButtons" "8 9" # Option "DIALRelativeAxisButtons" "9 8" Option "CorePointer" # Option "Buttons" "5" EndSection Można w zasadzie powiedzieć że to powoduje że ta myszka wchodzi poprawnie w interakcje z systemem tzn reaguje na zmianę opcji zarówno z poziomu pliku xorg.conf jak z interfejsu gnome'a (System->Sprzęt->Myszka) ale.... Myszka ta posiada dwa przyciski które mają służyć jako Back - Forward w Firefoxsie Do tego dochodzi jeszcze rolka która oprócz normalnego obrotu posiada funkcję przesunięcia w lewo i w prawo co ma służyć do przewijania w prawo/lewo dolnego suwaka przeglądarki. (_acha_ → aha) ORT i jeszcze jeden przycisk search to chciałbym podlinkować np pod ctrl+f czyli find w firefoxsie Coś komibnowałem z tymi opcjami sterownika edev jak widać na załączonym kodzie i coś można powidzieć zaczęło działać a to jeden przycisk działał poprawnie a to drugi ale nie udało mi się tego poskładać do kupy (_acha_ → aha) ORT odpowiednie numerki buttonów to 1- lewy klik myszki 2- przycisk search myszki 3- prawy przycisk myszki 4- jazda rolką w góre 5- jazda rolką w dół 6- klik rolki w prawo 7- klik rolki w lewo 8- forward 9- back chyba jakoś tak z tego co pamiętam próbowałem też coś z mapowaniem klawiszy ale to już totalnie nie wychodziło mi pomóżcie drodzy forumowicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi