owca Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Witam zainstalowalem dis F8 i pojawil sie problem wczesniej na F7 nie mialem zadnych problemow. Otoz podczas proby updatu systemu wyskakuje mi cos takiego: Missing Dependency: libdhcp6client-0.10.so.0 is needed by package mkinitrd Missing Dependency: libdhcp6client-0.10.so.0 is needed by package nash Missing Dependency: libhunspell-1.1.so.0 is needed by package openoffice.org-core Jesli chodzi o moje repozytoria to zostawilem te co byly i dodalem livne. Prosze o pomoc.. bo nie wiem jaka jest tego przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdarkflame Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 to może najpierw yum install libdhcp6client ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owca Napisano Listopad 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 probowalem.. i wychodzi na to ze jest juz w systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Nie bardzo rozumiem. Zainstalowałeś już F8 i te błędy wyskakują podczas update? A dokładniej to jakie paczki są do aktualizacji? Dużo ich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2007 Hmm ja miałem taki problem, ale podczas upgrade- też mi wyskoczyly za ntym razem te zależności. Ale co śmieszniejsze za następnym razen ich nie było... A to że są zainstalowane to wcale nie znaczy że są dobre, mogą się przecież różnić wersją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdarkflame Napisano Listopad 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2007 nie wiem czy pomoże, ale jak ja świerzo po instalacji systemu puściłem yum update, to mi wywaliło brakujące zależności, więc stwierdziłem, że zaktualizuję tylko te pakiety, którę się da ... I tak zaktualizowałem wszystkie pojedyńczo i to bez rzadnych zalażności .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owca Napisano Listopad 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2007 zainstalowałem na nowo ten problem znikl. ale teraz pirut sie nie uruchamia bo przy pobieraniu informacji stoi i przestaje pobierac a blad nie wyskakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2007 Witam również mam problem z yum update Po wydaniu polecenia otrzymuję komunikat [root@localhost rgabrysiak]# yum update Setting up Update Process Resolving Dependencies --> Running transaction check --> Processing Dependency: gecko-libs = 1.8.1.8 for package: yelp ---> Package firefox.i386 0:2.0.0.9-1.fc8 set to be updated --> Finished Dependency Resolution Error: Missing Dependency: gecko-libs = 1.8.1.8 is needed by package yelp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2007 Ok problem się już rozwiązał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi