bartucha82 Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Jak dla mnie po tym skype i tak nie działa. Wersja 2.0 problem z urządzeniem dzwiękowym i tyle. Jak już dobiore urządzenie to działa ale tylko w lewej słuchawce. Jakaś paranoja. Podejrzewam że to artyści skype tak zrobili obsługe ALSY że to jest OSS Emulation of Alsa. :/ Żeby nie było że marudzę dopiero usuniecie alsa-plugin-pulseaudio pomaga. Wątek sie robi bardzo ciekawy http://forum.fedoraforum.org/forum/showthr...highlight=skype okazuje się iż nie którym żadne z aplikacji VOIP nie działają Wengo,Gizmo,Skype i nawet Ekiga LOL A dobrze podałeś numerki urządzeń ALSA?? Bo mi to wygląda tak jakbyś źle numerki urządzeń zapodał. Ja u siebie mam hw:0,0 (kanał pcm) i po wydaniu komendy pasuspend skype normalnie mam dźwięk. Może kwestia jest zmiany jeszcze czegoś w opcjach modułów alsy. Aczkolwiek ja nic nie zmieniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 A dobrze podałeś numerki urządzeń ALSA?? Bo mi to wygląda tak jakbyś źle numerki urządzeń zapodał. Ja u siebie mam hw:0,0 (kanał pcm) i po wydaniu komendy pasuspend skype normalnie mam dźwięk. Może kwestia jest zmiany jeszcze czegoś w opcjach modułów alsy. Aczkolwiek ja nic nie zmieniałem. Nie.Próbowałem wszystkich urządzeń po koleij. Jedyny efekt dzwięk w jednej słuchawce. Poczytaj wątek na forum z linka co podałem. To jest problem z PulseAudio jak i Skype etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satch_boogie Napisano Listopad 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 Czy odtarzacze DVD na pulseaudio obsluguja u Was dzwiek DD 5.1 lub DTS ? U mnie jest wielka cisza, dopiero po przelaczeniu na alse dzwiek jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2007 To ja się podepnę. Może takie głupie pytanie nie znam się na tym zupełnie: jak sprwadzić który serwer dźwięku u mnie chodzi? ... bo: $ pulseaudio E: pid.c: Daemon already running. E: main.c: pa_pid_file_create() failed. czyli pulseaudio chodzi ale $ ps x | grep pulseaudio 23664 pts/3 S+ 0:00 grep pulseaudio i $ ps x |grep artsd 2888 ? S 0:40 /usr/bin/artsd -F 10 -S 4096 -s 60 -m artsmessage -c drkonqi -l 3 -f ... czyli ten drugi z f7 serwer dźwięku też chodzi? U mnie muza działa ale dźwięk we flashu nie. Zainstalowane mam te libflashsupport ale nic to nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neuromancer Napisano Grudzień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2007 Panowie proszę o pomoc. Rzadko zadaję pytania ale teraz tu już muszę. W F8 jestem strasznie zniesmaczony tym całym dźwiękiem. Moim problemem są trzaski, pierdzenie ect. Po standardowej instalacji z pulseaudio gdy kanał PCM mam ustawiony powyżej 50% muzyki nie da się wręcz słuchać więc odinstalowałem pulseaudio, alse później znowu instalowałem według różnorakich propozycji z forum i szczerze to już tak namieszałem, że sam nie wiem co mam (wydaje mi się, że stan wyjściowy) Proszę Was o poradę jak wyczyścić totalnie do zera pulseaudio i alse i zainstalować taki sam system dźwięku jak w F7 bo w F7 problemu z tym nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi