Gość rgabrysiak Napisano Listopad 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2007 Witam Na wstępie przpepraszam za OT Ale mam mały problem Fedorka zainstalowana na czysto, w tle uruchomiony Firefox + Pidgin i zonk system staje w miejscu jedyne co mogę zrobić to reboot kompa. I teraz moje pytanie czy na moim kompie nowa Fedora ma szansę działać Mój sprzęt: Procek Pentium 4 2.8, 512 Ram, Grafika GeForce 7300 GT i dysk 80. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2007 A próbowałes działac bez Pidgina? Mnie kiedyś też tak sypał... Co do wymagań... ssssstary Celeron 1.4 m, 768 mb ramu grafika intelowska o mocy rivy tnt2 i ciągnie pełnego compiza aby się kurzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2007 Próbowałem nie uruchamiać pidgina i firefoxa owszem system działa ale po odpaleniu compiza kolejny zonk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerycho Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 A instalowales sterowniki do grafiki? Czesto binarki do nvidii powodowaly problem z wieszaniem sie systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Tak sterowniki zainstalowane wprost z repo livny. Naprawdę nie wiem co jest grane gdyż siódemka chodziła bez "zawieszek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baqers Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Uważaj na stery nvidii z livny. Mnie zmniejszały do niebezpiecznych wartości odświeżanie monitora (oczywiście pionowe) . Po pierwsze to nie przyjemny efekt na monitorze w postaci pasków, a po drugie, niebezpieczna sprawa dla monitora (tak słyszałem gdzieś ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Zawsze miałem stery z livny i wszystko śmigało. Aż do teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerycho Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 A przywróć poprzednie stery i wtedy sprawdź. Może te mają błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 Sprawa się już powoli wyjaśnia. Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Dog Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 To może napisz co i jak dla potomnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Listopad 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2007 Ok więc wyjaśnie prawdopodobną przycznę problemu. Otóż z ciekawości zainstalowałem compiz-fusion wg. porad na forum. I mimo że nie uruchamiam go wraz ze startem systemu w htop widnieje proces compiz --smclient -id default glib gconf który zżera ok. 90% "zasobów" procesora. Tyle wiem na razie, spróbuję całkowice wywalić compiza i wtedy będę na pewno wiedział czy moje założenia były słuszne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi