ka11 Napisano Listopad 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2007 Witam, mam problemik z dźwiękiem w Fedorze 8, mianowicie gry system startuje pokazuje sie taki blad: sound server informational message: error while initializing the sound driver: device: default can't be opened for playback (connection refused) the sound server will continue, using the null output device. I wtedy nie działa dźwięk w systemie. Ale co dziwne dźwięk działa tylko w detektcji karty dźwiękowej i podczas słuchania muzyki. Z góry dziękuje za pomoc. ka11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teapot Napisano Grudzień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2007 Witam, mam problemik z dźwiękiem w Fedorze 8, mianowicie gry system startuje pokazuje sie taki blad: sound server informational message: error while initializing the sound driver: device: default can't be opened for playback (connection refused) the sound server will continue, using the null output device. I wtedy nie działa dźwięk w systemie. Ale co dziwne dźwięk działa tylko w detektcji karty dźwiękowej i podczas słuchania muzyki. Z góry dziękuje za pomoc. ka11 W kataloge /etc/alsa jest plik pulse-default.conf zmień jego nazwę na np. pulse-default.conf~ a potem polecenie /sbin/alsactl (podobno działa) ale u mnie potrzebny był restert. Po restarcie dzwięk działa idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teapot Napisano Grudzień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2007 Witam, mam problemik z dźwiękiem w Fedorze 8, mianowicie gry system startuje pokazuje sie taki blad: sound server informational message: error while initializing the sound driver: device: default can't be opened for playback (connection refused) the sound server will continue, using the null output device. I wtedy nie działa dźwięk w systemie. Ale co dziwne dźwięk działa tylko w detektcji karty dźwiękowej i podczas słuchania muzyki. Z góry dziękuje za pomoc. ka11 W kataloge /etc/alsa jest plik pulse-default.conf zmień jego nazwę na np. pulse-default.conf~ a potem polecenie /sbin/alsactl restore (podobno działa) ale u mnie potrzebny był restert. Po restarcie dzwięk działa idealnie. Więcej informacij: http://fcp.surfsite.org/modules/newbb/view...;post_id=212918 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi